Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 14:23  15178
Je to sice dvd, ale kdybych už neměl zakázáno kupovat kuchařky, šel bych do tohoto.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:15  15177
Jinak to maso na kameni se nějak francouzsky jmenuje, jen já si tu už nad tím lámu hlavu půlhodiny, ale nemůžu na to pořád přijít ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:14  15176
Pokud jsi dostala raclette, kde se postupně taví čtvr kola sýra, tak na tom podle mě maso dělat nejde ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:13  15175
zblunceZáleží na tom, jaký druh raclette jsi dostala, pokud takovou plotýnku, kde nahoře je kámen nebo teflonová deska, tak maso se dělá na ní. Jen na tu desku nasypeš sůl (aby se maso nepřipeklo) a na to hodíš maso. POdává se s různými druhy omáček.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2010 14:12  15174
vinyl [15167]: jak na raclette delam maso? Normalne na te minipanvicce?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2010 14:10  15173
SadnessInEye [15172]: KUcharku nasi vesnice nemeli? to je stalice u nas doma :-)
sadnessineye 4.1.2010 14:00  15172
DotazJakou byste mi doporučili kuchařku?

Buď Klasickou českou kuchařka od Marie Sandtnerové, 500 stran,449 Kč. Nebo
Českou domácí kuchařku od Jaroslava Vašáka, 720 stran, 359 Kč.

Obě jsem si prohlížel a nemůžu se rozhodnout, obě vypadají kvalitně. Mate s nimi někdo nějakou zkušenost?

vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 13:36  15171
foxkaPřesně, na takové akce je to ideální. Sýr prostě nějaký dobrý, co nejtučnější.

tigo: ty naděláš, ale jednou jsem se trefil :-)
shelle Shelle - Good Service 4.1.2010 13:35  15170
Tigo [15169]: Jj.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2010 13:33  15169
Pardon, neda mi to, ale pokud vim je to Raclette, ani Racklette, ani Raclet.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 13:29  15168
vinylTak nějak si to představuju, až budem mít rodinný setkání nebo pozvem kamarády:-). Když nenarazím na racklette sýr, jaký doporučuješ?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 13:25  15167
foxkaRaclet je super věc, zvlášť když má přijít hodně lidí a tobě se nechce nic vařit, nakrájíš na malé kousky maso, pro pány hovězí, pro dámy kuře, lépe aspoň krůtu, prase...,můžeš namarinovat dle libosti, hovězí radši ne :-) pak nakrájíš rajčata, cibuli, žampiony, uvaříš brambory... prostě skoro cokoli. No a pak si každej dělá co má rád, na závěr dobrý sýr, v makru maj i raclette sýr, zápect a je to. A nikdo si nemůže stěžovat, že mu nechutná (teda když nezkazíš marinádu). Jaký si to uděláš, takový to máš.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 13:20  15166
Nebát se koupit kvalitní sýr ;o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 13:18  15165
Já dostala k vánocům rackletovač - máte někdo zkušenosti, tipy, nápady, recepty o které byste se mohli podělit?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 12:21  15164
AnkaAle kdepak. Těch 6 hodin jsem odhad vzhledem k tomu hrnci, většinou to vaříme tak 3, asi na 140 v troubě. A omáčku máš zredukovanou za čtvrt hoďky. A omáčka, která takto vznikne, je jedna z největších laskomin, co jsem v poslední době jedl.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt