AD: Bc_Starkiller a tvxOtruby, jsou vláknina.
rozdíl mezi řepným a třtinovým cukrem je hlavně v ceně. Chemicky a biochemicky 00 prd. lépe nesladit když sladit tak sladit medem, javorovým sirupem,
žádné otruby ani vlákniny nikdy nedokáže zajistit lepší stravitelnost cohokoli. pouze a jedině zvyšuje pasáž střev, čím zajišťuje že se produkty trávení dostávají rychleji ven z organizmu.
Pohanka se podle způsobu využití řadí k obilninám, botanicky je to ale rostlina dvouděložná a patří do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae) a rodu Fagopyrum. Český název je pohanka obecná nebo také střelovitá či setá (Fagopyrum esculentum Moench.). Obsah škrobu je v pohance podobný jako v ve všech semenech využívaných v obylninářství, to platí i pro proso, čirok, bér, mohár, čumízu, kukuřicu, žito, ječmen a pšenici nevyjímaje. jediný rozdíl je v tom že zásobní škroby m ají pokaždé trochu jiný řetězec. Kdybychom měli býti citlivý ja přešlechtění tak bychom museli po požití třeba kukuřice (Zea mays) okamžitě zcepenět, jelikož už starými May byla přešlechtěná tak, že se ve volné přírodě nemůže sama rozmnožovat, klasy jsou několiktisíckrát větší než klasy předpokládané původní rostliny od které se liší asi tak jako autíčko na klíček od kosmické rakety, jestli mám zůstat při tomhle přirovnávání, tak pšenice, žito, ječmen, oves, jsou stále ještě v hračkách, i když některé již na baterky. takže obávat se přešlechtění je blbost. Neříkám kdybych byl topol a tak zvažuji jestli tamhleta pěkná jablunka není přešlechtěná pro můj pyl ale jelikož živočišní a rostlinná genetická informace je naprosto odlišná, tak to že se mohu nakazit virem šárky mi při pití slivovice hlavu skutečně nedělá... :o)))
Je potřeba kupovat chléb s přívlastkem, tmavý chléb dle našeho zákona na ochranu spotřebitelů je chléb tmavé barvy. - nikdo nikdy nebude věřit tomu že barva je podstatná pro zdravé trávení. chce to se zastavit a přečíst si složení, koupit chléb slunečnicový, s lňeným semínkem, s dýňovým semínkem, s pohankou, žitný, režný, zeleninový, nabídka je skutečně neskutečně široká, stačí zajít do pekárny, ne do supermarketu. například před rokem a půl dával Odkolek do prodeje rajčatový chléb, velice chutná věc na toustíky, viděl jsem špenáto vý s pohankou, nelice nevzhledná záležitost ale s dostatečnou vrstvou másla a tence nakrájenou uherskou klobásou stravitelné. Jednou jsem z nouze dokonce byl nucen pozřít i pohankovej chleba s přídavkem lebedy. i přes hojné maštění krásně prorostlým domácím uzeným bůčkem (uzenej studeným dýmem ze smrkových a borových pilin, nakládán na tři týdny do čisté soli s česnekem (velice zdravé) a pak sušenej v průvanu nejmíň dva měsíce..) a zlikvidoval jsem ho snad kilo :o) jsem cítil pluchy jak mi odírají sliznici mého ubohého zadku. takže kdo se chce mučit zdravými potravinami, má neskutečně mnoho možností. :o)
Na pečení chleba jsou velice dobré domácí pekárníčky ( ne každý umí postavid klasickou pekařskou pec na pečení chleba... ) Jakou směs si člověk uklohní, jestli je to z ručně zbíranýcch na kameni drcených semínek je již plně na jeho vůli....
pohanka |