Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 3.11.2004 09:10  1414
VandaA pro tatínka? ;-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.11.2004 09:09  1413
K bramborové kaši (nebo i k vařeným bramborám) někdy udělám vaječnou omeletu. Dám na talíř, dovnitř kaši nebo brambory, přehnu, pro sebe zakápnu hořčicí, pro kluka pokapu kečupem.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.11.2004 07:51  1412
HrabáčCibu¾u by mal mať doma každý, tak skús vyprážané "Onion Rings" Cibu¾u si nakrájaj na hrubšie plátky, ktoré rozober na krúžky a sprav si s múky vajca soli, trošky piva, či vody a trošky strúhanky cestíčko, krúžky v ňom oba¾ a vysmaž.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.11.2004 07:45  1411
syrová omáčkaTáto je ve¾mi dobrá aj na lasagne na zapečenie. Urobíš si klasickú bielu bešamelovú omáčku do ktorej po zaliatí mliekom nastrúhaš syr (napríklad gouda, eidam)pridáš so¾, biele mleté korenie a nastrúhaš muškátový orech, môžeš ešte zjemniť pochúťkovou kyslou smotanou.
antekirt 2.11.2004 21:59  1410
Někdy se do toho pustím. Určitě to nebude složitější než pařížské rohlíčky. Těch vždycky na vánoce dělám hromadu a dělám je tři dni. .-)
nenufer 2.11.2004 21:30  1409
Podla mna nie je az taky zlozity, aspon ten co robime my. Z cesta s medom sa vyvalaju tri platy ktore sa nechaju upiect. Strasne sa trhaju a ked nie su na papieri je problem to dostat z plechu. Uvari sa kasa z mlieka a hladkej muky, prida vymiesany cukor s maslom. platy sa natru, zlozia a zatazia plechom (+3-4 kg navrch). Do druheho alebo este lepsie 3 dna zmeknu, vyrobi sa cokoladova poleva a cele sa to nakraja.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 21:23  1408
MedovníkSuroviny :
Těsto:
500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
60 g sádla nebo Hery
2 vejce
1 lžíce jedlé sody
4 až 6 lžic medu
4 lžíce smetany nebo mléka

Krém slavnostní:
500 ml sladké smetany
1 a půl vanilkového pudinku
200 g másla
2 lžíce silné černé kávy
150 g moučkového cukru
1 žloutek

Krém běžný:
500 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
2 žloutky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce silné černé kávy


Pracovní postup:
Ve vodní lázni rozpustíme tuk s cukrem a medem a poté přidáme vejce. Směsí mícháme do zhoustnutí. Poté ji odstavíme a přidáme do mouky promíchané se sodou. Přilijeme 4 lžíce smetany nebo mléka a mísíme až je těsto hladké. Připravíme si 3 až 4 plechy na pečení (podle velikosti) a vytřeme je silnou vrstvou tuku Omega. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 3 až 4 tenké placky velikosti plechu a přeneseme je na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.

Příprava slavnostnějšího krému:
2/3 sladké smetany přivedeme k bodu varu. Do zbývající smetany vmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání směs vlijeme do vařící smetany. Mícháme až do zhoustnutí, poté pudink odstavíme a necháme vychladnout. Hrnek přikryjeme pokličkou, aby se nevytvořil škraloup. Zatím si utřeme máslo s cukrem a žloutkem do pěny. Po troškách přidáme vychladlý pudink a stále třeme, až ho celý spotřebujeme. Po kapkách vmícháme vlahou černou kávu. Jednotlivé placky potřeme krémem a klademe je na sebe. Vrchní placka zůstane bez krému, ale polijeme ji čokoládovou polevou a posypeme nasekanými ořechy. Můžeme také použít citrónovou polevu nebo povrch ozdobíme šlehačkou.

Příprava běžného krému:
Mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr a žloutky rozmícháme, svaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Zvlášť ušleháme změklé máslo s cukrem a dvěma lžícemi silné černé kávy a poté tuto máslovou směs zašleháme do vychladlé kaše. Krémem namažeme upečené placky a spojíme. Povrch potřeme čokoládovou polevou.

Poznámka:
Je vhodné si moučník připravit den předem a nechat ho odležet.

foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 21:21  1407
Hlavně j eto strašně složitý.. Recept najdu, ale nikdy jsem ho nepekla.
ivusa 2.11.2004 21:19  1406
No medovník teda nehodlám dělat, protože bych ho hned celý slupla! Přímo ho zbožňuji a občas neodolám a kousek si koupím. Jenže kdybych ho doma upekla, tak ani nestačí vychladnout.
nenufer 2.11.2004 21:00  1405
Mama robieva medove rezy, skusim od nej dostat recept :-)
antekirt 2.11.2004 20:57  1404
Nemáte někdo nějaký osvědčený recept na medovník?
antekirt 2.11.2004 20:56  1403
Zbylá brkaše je nejlepší jenom tak. Aspoň nám se nestává, že by zůstala do večera. (Dávám do ní dost másla, sladkou papriku, muškátový oříšek a někdy krutony.)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2004 20:39  1402
KašeCibulka osmažená do zlatova. A hodně jí.
hrabac 2.11.2004 20:25  1401
No já myslím něco jednoduššího, zbyla mi trocha od oběda a já přemejšlela, co do ní vrazit - tak jsem si jí nakonec vzala jen tak, protože šunku jsem měla k obědu... :o) ale to volský oko nezní špatně... :o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 20:24  1400
Můj manžel prosazuje ke kaši volské oko :-) A taky se mi osvědčila kuřecí nebo krůtí roláda, ale jen jako sváteční a vzácně dělaný jídlo, je to moc pracný.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt