Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.11.2004 16:04  1428
trilliudělat na páře, osmahnout slaninku,nastrouhat sýr a smíchat ho s vajíčkem a nakonec dát vše naskládat do zapekací misky, opepřit, osolit a zalít směsí, a zapéct v troubě. Trochu osmažené slaniny si nechtat a na talíři s ní ozdobit brokolici.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.11.2004 16:01  1427
Já se ji chystám dneska uvařit a polejt tou nivovou omajdou s kys. smetanou...
trilli 4.11.2004 15:58  1426
co hodně dobrého se dá udělat z brokolice?
já ji umim jen povařit, polít máslem, osolit a sníst :-)
dneska jsem koupila za 15,-Kč obr květák tak budu dělat k večeři květákové placky - měli i levnou brokolici, ale z tý právě nic numim :-(
misulina misulina 3.11.2004 16:19  1425
medovníkTo je podle mne koláč ne? Tomu, na co tu čtu recety, říkáme doma medové řezy a mám je radši než medovník:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.11.2004 15:32  1424
Článek o paní, co vyrábí medovník, byl v magazínu MFdnes.
mouser 3.11.2004 15:24  1423
Medovníkano myslím ten co se prodává v cukrárnách a je docela drahý, ale dá se objednat a koupit přímo v provozovně, kde vyjde celý na 262,- Kč
kontakt naleznete tady
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.11.2004 15:05  1422
aAstridjá tedy nevím, ale někde jsem četla o tom, že je to Ukrajinka nebo Litevka a psali o ní jako úspěšné podnikatelce...
Myslím, že to bylo v Týdnu, Respektu nebo tak...
aastrid 3.11.2004 15:02  1421
Hmmm... jestli to spíš nebude tak, že ta údajná paní to dělá načerno a v těch kavárnách se to tak nějak ztratí... Což by při dodávání do normálního obchodu už tak snadný nebylo....
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.11.2004 14:37  1420
Medovník - který je ten pravý?Mluví se tady o tom medovníku, co se dá koupit někde v kavárně jako moučník? Ten je moc dobrý, aspoň ten, co se prodává u nás.
Ptala jsem se, jestli se to dá někde koupit v obchodě. Řekli mi, že to dodává nějaká paní (snad Polka), která to nechce do obchodů dávat, jen do kaváren a tam stojí kousek cca 35-40 Kč. Prý je po nich velká poptávka, ale ona nechce nikomu dát recept a sama prý stihne péct jen omezené množství, tak nemůže zásobit obchodní řetězce.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.11.2004 14:30  1419
MondyTatínek většinou kus nějakého masa - stačí plátek uzeného, pokud není jiné "normální maso". ;o))
A pokud omeletu, tak bez těch přídaných dochucovadel.
mouser 3.11.2004 10:24  1418
MedovníkSice to není klasický medovník, ale chuťově je ze všech medovníků a medovců co jsem ochutnala nejpodobnější tomu pravému.
Recept:
4 bílky, 200 g moučkového cukru, 200 g jemně umletých vlašských ořechů, šlehačka
z bílků a cukru (může být i fruktóza-ovocný cukr) ušleháme tuhý sníh a vmícháme ořechy. Na pomazaný pečící papír uděláme asi půlcentimetrovou placku a sušíme v troubě až placka zhnědne a ztrvdne. Po upečení potíráme jednotlivé placky ušlehanou (neslazenou) slehačkou, pomažeme i poslední vrchní placku a boky dortu. Je nutné nechat dortík do druhého dne rozhležet. Můžeme ho ještě ozdobit rozstrouhanou čokoládou.
Je to sice časově náročné, zvlášť pokud nemáte v troubě místo na více plechů, ale výsledek opravdu stojí za to.
antekirt 3.11.2004 09:31  1417
Klidně i bez brkaše. :-)
scalex Scalex 3.11.2004 09:29  1416
Pro tatínky zásadně 400gramový t-bone. 8^)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.11.2004 09:12  1415
K br. kaši - sekanou.o)))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 3.11.2004 09:10  1414
VandaA pro tatínka? ;-)

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt