Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Alternativní léčba [ŽP: 10 týdnů] (kategorie Svět kolem nás) moderuje Šéf Lopuchu.


Vítejte v diskuzním klubu ALTERNATIVNÍ LÉČBA, tady můžete diskutovat o různých formách a způsobech netradiční a přírodní medicíny a léčebných postupů.
>

Image Hosted by ImageShack.us


UŽITEČNÉ ODKAZY:
Celostní medicína
SPŘÁTELENÉ KLUBY:
Hrátky s češtinou, Hrátky diskuze

... babské řeči, šarlatánství nebo čarodějnictví? Smyslem klubu by mělo být i předávání cenných lidových receptů, rad a přírodních prostředků našich předků k zachování zdraví.
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
   
[ 1339 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marie 19.5.2009 23:50  171
DutchNepřidává, skutečně to pustí tolik šťávy. Jen listy lehce propláchnu, takže i ony jsou vlhké. Sirup je hustý a vydrží i 2 roky. Co se plantáží týče stačí pořádná louka a sezvat pár přátel na lehce pracovní piknik. :-))
Vrstvím cca 1 - 1,5 cm listů a stejně cukru, on propadává, takže je ho tam potom méně.
dutch Dutch 19.5.2009 21:09  170
OliasO plantáži taky nevím, ale myslím že když obejdu pár luk a přistoupím k tomu trpělivě, tak bych to snad nějak do kupy dal. Ideální ale sehnat nějaký otroky k ruce. :-)
olias Olias 19.5.2009 21:04  169
DutchTo mě taky, ale momentálně nevím o žádný plantáži jitrocele, která by mi na to stačila.
dutch Dutch 19.5.2009 20:45  168
Marie (143) - Recept mé babičky na jitrocelový sirupJen se chci zeptat, tam se nepřidává žádná tekutina? To ty listy pustí tolik šťávy že to stačí na rozpuštění cukru? Kolik cukru se dává mezi vrstvy a jak vrstvy jitrocele jsou silné? Tento recept mě láká.
marie 19.5.2009 14:40  167
Smetánku já také ráda. :-)
Otázkou je, jestli z toho potom vznikne ta správná kyška.
Na lokální horkost (záněty, otoky) je dobré dávat zase tvaroh )také odzkoušeno a funguje), takže to kyselé a zkvašené mléko má zřejmě dobré stahující účinky.
dutch Dutch 19.5.2009 12:45  166
No ale pozor na Slovensku se mléko ve skleněných lahvích ještě běžně prodává a když se nechá chvíli stát, tak navrchu vznikne takový ten krásný smetanový špunt. Rozhodně při návštěvě sousedů doporučuji ochutnat. Ale chuťově slušná jsou i naše mléka označená BIO a dají se sehnat i za dobrou cenu, ale špunt nevznikne. :-)
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 19.5.2009 10:46  165
Jéžišmarjááá, starý mlíko když skyslo, rozkvedlalo se to a studený se to pilo v létě.... kde že loňská mléka jsou?
marie 19.5.2009 09:42  164
BaaariPopiš prosím postup naložení. Zaujalo mě to a nikdy jsem o tom neslyšela. Díky.

My horečku stahovali priessnitzovým zábalem přes celé tělo nebo máma, když my byly malé holky nám dávala pít kyšku (jenže tenkrát se nekupovala hotová - jo to bývavalo mléko ještě ve skleněných láhvích). To tedy fungovalo.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 19.5.2009 09:23  163
kvety cerneho bezu jsem podle rady jedne kamaradciny babicky vzdycky nalozila do octa a kdyz byly deti male,tak jim pri horecce natirala chodidla a dlane...jako klesnuti horecky jsem prilis nepozorovala,ale jim se vzdycky na chvili ulevilo :-)...a vydrzi to dlouho,dlouho....:-)
marie 19.5.2009 09:19  162
Bezinkový likér dělávám taky a nemohu říct, že by byl odporný, ba naopak. Záleží hodně na tom, jaké ingredience a jaký postup použiješ. Mě to velice chutná, ale musíš ho ochutit vanilkou, (můžeš přidat i hřebíček a skořici), černou kávou a ředit rumem.
A podobně je na tom i ořechovka.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.5.2009 01:03  161
o tloustnutí nejde, já byla naposled štíhlá tak v šesti letech a upřímně je mi dost fuk, že nejsem. Spíš mi na těch květech od hlavního tahu na Kladno a na letiště nějak nesedí to olovo a jiné pochoutky :) A placičky ze strouhanky a vajíčka jsem měla jako dítě taky ráda. Ale teď už mi to prostě nějak nejede. Žampiony griluju, květák jen lehce ovařím, kuřecí řízky opékám jenom zaprášené moukou (nebo taky griluju) a ta omastkem nacucaná strouhanka mi nějak vůbec nechybí...
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 19.5.2009 00:55  160
Nikdo tě už ani k ničemu nutit nemůže, navíc je to věc každýho co mu chutná, ale to se stačí podívat do "Co právě jím".
Ad.a)nikdy nevíš z čeho ztloustneš, my se v socialistickém mládí sázeli spoustou jídel nezdravých - pro cizince věcí závadných - a jací jsme krásní, stále ještě mladí, lidé.
Ad.b) Není nic laskominézního, než když si smícháš vajíčko se strouhankou, co ti zbyde po balení řízků, v těsto na placičky dělané, které s řízkama opečeš a sníš. MŇAM!
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.5.2009 00:29  159
sigino právě z těch plodů se u nás dělá ten sirup i likér. Fuj. Ale co jsem jako dítě jedla byly smažený bezový květy. Dneska už to taky nejim, ale ne kvůli květům samým, spíš proto, že
a) babča ty věci trhá kousek od letiště a Evropský, takže to zrovna dvakrát zdravé nebude
b) už mi nějak nechutná ta smažená houska, takže už vlastně krom sejra (ten se bez toho osmažit nedá) nic obalovanýho a smaženýho nejím obecně (ani řízky).
marie 19.5.2009 00:00  158
OliasTo co ty popisuješ, já znám jako limonádu z květů černého bezu.
sigi 18.5.2009 18:59  157
JelenaCo je opravdu odporný jsou plody bezu. Otec z toho jednou dělal šťávu - fuuuuuuuuuuuuuj.:( Lepší jak prst do krku.

[ 1339 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt