Jsem v práci víc než doma, takže popíšu ekoprovoz cukrárny:
Svítíme výhradně úsporkama, úplně všude (včetně bodovek), případně velkejma zářivkama
Odpad třídíme na papír, plasty, kovy, tetra-packy, sklo, pro slepice, na kompost (kompostér vedle popelnice, vůbec nesmrdí), nebezpečný odpad, zbytek (a je ho celkem málo).
Na nádobí myčka, splachování dvoustupňové, prádlo dáváme částečně do prádelny, částečně sami v plných pračkách (tohle zrovna považuji za normální, ne za extra eko)
Téměř netisknu, šetříme teplo, všude termostaty/termostatické hlavice.
vejce mám bio od dědka, co si bere zbytky pro slepice, když doujdou kupuju bio, jsou chutnější (ano, stojí 9 korun jedno, ale za týden jich zase tak moc nesním).
Spotřebiče vypínám, nenechávám ve stand-by.
|