Tak celou diskuzi (80 postů) jsem nečetl, ale můj názor je ten, že zakazovat v restauracích kouření má smysl opravdu jen například v době obědů, kdy do restaurací chodí i rodiny s dětmi. Myslím, že dětem by se kouřit pod nosem nemělo - a nejenom v restauracích.
Je hodně nekuřáckých restaurací - a proč by nemohla být vysloveně kuřácká? Tedy že by majtel knajpy dal zřetelně najevo, že tady se prostě kouří? A člověk má pak na výběr přistoupit na to, že tam bude zahuleno (a nebo ne, když bude mít majitel větrací systém, což je podle mého hodně užitečné).
Já když si chci zapálit doutník, tak mám v zimě docela problém. Doma s ním smrdět nechci, venku se většinou sedět nedá. Takže zbývají hospůdky a knajpy. A kavárny, a tam se stává, že třeba ten kdo kouří cigaretu přijde s tím, že mu můj doutník smrdí...
|