Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.12.2010 13:47  1192
Sklad.Obrazku.Net

(Přesně to na mě sedí.)
siriusak siriusak 8.12.2010 11:10  1191
Dolce GustoDobrý den máte někdo zkušenost s kávovary na kapsle od Krups-e Dolce Gusto?
sigi 8.12.2010 09:09  1190
TwinnyNepražená z Guatemaly. Blbě se ale mele, po upražení jsou ta zrnka zjevně mnohem křehčí. Prý se dá nasypat i do kávovaru, tvrdila mi slečna.
twinny Twinny 7.12.2010 21:46  1189
sigiCo přesně je to za zelenou kávu?
sigi 7.12.2010 21:30  1188
Sehnala jsem svou vysněnou nepraženou kávu a je to zajímavá chuť, jako zelený čaj s kávově-hráškovým ocasem.:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.12.2010 15:37  1187
Grendal [1186]: Zajímavé, díky.
grendal 27.11.2010 13:29  1186
Host Radiožurnálu - 26.11.2010

Rozhovor s odbornicí na kávu Štěpánkou Havrlíkovou o tom, jaké největší mýty panují o kávě a její přípravě, jak se liší pravá káva od té, kterou nejčastěji pijeme v České republice i o cestě kávy z dalekých plantáží až na náš stůl.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 27.11.2010 11:04  1184
http://www.lidovky.cz/kafe-v-cene-obeda-za-co-vsechno-jsme-ochotni-platit-fv6-/dobra-chut.asp?c=A101126_165839_dobra-chut_glu
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.11.2010 17:10  1183
Kuba. Z Dogvillu. Mňam.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.11.2010 20:26  1182
nehledě na to, že si radši dám postupně pět "malých", než jedno obří, který než stačím dopít vychladne a změní chuť

btw - africký kafe, co jsem dostala od Jehudit, je mňamka :) je to jako kafe a zákusek v jednom
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.11.2010 12:12  1181
V USA servírují kávu smrti, nesmějí ji lidé starší 40 let
Hm, presso do půllitru. A dál? Teda krom toho, že nevěřim, že by někdo opravdu dokázal vypít přes půl litru opravdu dobrýho pressa na posezení.
sigi 18.11.2010 15:56  1180
TwinnyJá bych to chtěla právě zkusit pít nepražené.:)
twinny Twinny 18.11.2010 06:17  1179
sigiJenže v instantu budou nejspíš jen nějaké výtažky. Nevím jakou technologií se to dělá. Zelenou kávu určitě někde seženeš, ale aby sis to upražil, tak budeš muset sehnat nějakou pražičku...
sigi 17.11.2010 21:14  1178
TwinnyNo jo, ale teď¡je zelená káva v tom instantu, Starbucks "testuje nový nápoj z nepražené kávy"... I jsem ji viděla balenou ke koupi na netu.
twinny Twinny 16.11.2010 18:14  1177
sigiKáva se mele až po upražení...Co se týče zelené kávy (tedy nepražené), tak se jedná o tvrdá zrnka, která se dosti špatně melou, chuťově nemají s tradiční praženou kávou vůbec nic společného.

Při vhodném skladování se zelená káva hned tak nezkazí, otázkou však je jaké má skladování zelené kávy vliv na chuť kávy po upražení...

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt