Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sigi 18.11.2008 14:14  897
DutchDěkuju.:) Stejně ale - takový tlak na obyčejné plotně. Já tam mám velký ventil a přesto to jede jak papiňák... Je to fantastická věc.
dutch Dutch 18.11.2008 12:50  896
sigiNehledal bych v tom složitosti. Já normálně nasypu do středu kafe, dolu naliji šálek vody a počkám až nahoře vybublá káva. Když se to dělá trochu déle, tak se nemůže nic stát, nemá se co připálit. Po několikáté to už budeš mít v malíku. Jen nevím jestli tu kávu dusat nebo ne, neví někdo? A že se káva přilepí na horní sítko fakt není žádné kouzlo, nějaký tlak tam vzniká. :-)
sigi 17.11.2008 17:49  895
Tak jsem dostala jeden nepoužívaný moka kávovar. Ale jaksi k němu nebyl návod.:) Prý má být na dvě kávy. Zkusila jsem do toho nasypat na jednu, nalila vodu a když to začalo bublat a přišlo mi že je ta vrchní konvička plná, tak jsem to vypla. To kafe nebylo špatné, ale nechutnalo tak jako když tu samou kávu zaleju vodou v hrnku. Má se tam dát vždycky na ta dvě kafe a třeba nějak udusat (ono to kafe se mi přilepila zespoda na vchní sítko)? Vůbec fyzikálně nechápu jak může s párou vystoupat i to kafe.:) A jak poznám že dole už není voda (ať to nepřipálím).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 13.11.2008 12:53  894
S horkým šálkem v dlaních je svět lepší
No, to by jeden neřek :) Kdyby mě někdo pohostil studenym kafetem, tak bych asi taky nebyl uplně nadšenej :)
sigi 5.11.2008 11:53  893
DutchMně moc chutná tohle. Je takové jemné, není moc hořké, skoro mi připomíná chutí kakao.:)
dutch Dutch 4.11.2008 09:29  892
Grendal
Taky myslím že ty dvě sekundy dobré kávě nemůžou ublížit. :-)

No se solením bych to nesrovnával, ale každému podle jeho chuti. Do kafe s koření mám vyzkoušen jen kardamon, když se ho dá s mírou, tak mi občas tato směs chutná.
Včera mi došli zásoby kávy a musím něco nakoupit, jen se teď zrovna nedostanu do většího města na nákup, tak se chci zeptat, zdali existuje nějaké poživatelné kafe, které se dá běžně koupit v klasickém marketu (DE, Tchibo, ...)
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 3.11.2008 23:05  891
Neslaný jídlo je taky dobrý, ale sůl chutě zvýrazní. U kafe s cukrem je to podobný ...
grendal 3.11.2008 22:59  890
Dutchtak no tom se shodnem, ty max. dve sekundy behem vzkypeni moc nevadi :)
toho cukru opravdu podle chuti a to zalezi i na tom, jak je kava jemne namleta, cim jemnejsi, tim silnejsi.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.11.2008 21:58  888
Hořká je dobrá. ;)
Ad koření... jo, kupovanejch mixáží dávám skořici. Občas. Uškodit jim to nemůže, většinou spíš naopak.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 3.11.2008 21:49  887
Ono to hořkne i když to stojí v horký vodě.

Cukr myslím do kafe patří. Kvalitní kafe je dost hořký a ta hořkost se cukrem srazí natolik, že vyniknou i ostatní chutě. Stačí ho dát ale i dost málo, takže sladká chuť moc neruší.

Káva je podle mě taky mnohom víc nakloněná kombinacím než třeba čaj. Dávám do ní i různá koření.
dutch Dutch 3.11.2008 20:38  886
GrendalNo stejně si myslím, že pod tou pěnou to vře, ale to je jedno, shodneme se na tom, že by se to dlouho vařit nemělo a že to pak hořkne. Dnes jsem si uvařil kávu podle tvého způsobu a je to tedy jiná káva :-) než na kterou jsem zvyklý, neříkám že je špatná. Ale spíše si myslím, že cukr do kafe nepatří.
grendal 3.11.2008 10:34  885
Dutchneni...
ono je lepsi to videt, rozdil je v pene. Pri vzkypeni se na hladine rychle vytvori pena (pokud to rychle neodstavis, tak muzes umivat sporak), pri varu to jen probublava.
dutch Dutch 3.11.2008 10:22  884
GrendalAd. příprava turecké kávy. Není protimluv spojení nechat vzkypět a nesmí se vařit?
sigi 2.11.2008 14:42  883
GrendalA co v sítku zbyde se nabalí do pytlíků a nadepíše kávový peeling a patlá se v koupelně po obličeji a zadku.:)
grendal 2.11.2008 14:07  882
Hmozdir, palicka a trpelivost...
S tureckym mlynkem jsem se u nas jeste nesetkal...

Jedinym dalsim zpusobem, jak ziskat smes je jemne namletou kavu presit pres velmi jemne sitko.

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt