Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
dutch Dutch 3.12.2008 11:35  911
moka kávovarTak jsem si udělal kávu podle níže odkazovaného návodu a je moc dobrá. Skutečně je dobré kávu udusat a nešetřit množstvím kávové drtě, ale člověk pak nesmí být překvapen, že pak káva má větší grády. Myslím že vyzkouším pár obyčejných "supermarketových" káv a pro zajímavost i onu Standard směs zmiňovanou pod článkem. :-) Člověk nemůže nic ztratit.
sigi 2.12.2008 17:35  910
WronskiDěkuju.:) Hned si jdu jedno uvařit.:) Ovšem autor článku to sítko zcela plní, já ho dávám do půlky - no, chutná mi to tak, tak to snad nevadí.:)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.12.2008 02:26  909
Káva: Na půl cesty k espressu s Bialetti

(ad sigi [895])
mati 26.11.2008 13:33  908
Ankajá ti asi prd poradím, ale od DeLonghi mám doma odšťavňovač a za ty prachy ... nic moc a celkem katastrofa :-(
Už bych to nekoupila. Tak snad tenhle přístroj bude lepší kvalita .....
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2008 13:22  907
Z laického pohledu se mi lépe vybavený jeví ten DeLonghi, ale mám zkušenost jen se Saecem (a Krupsem).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2008 13:21  906
Vybírám...DeLonghi ESAM 5400
nebo
Saeco Cafe Nova
?
mati 26.11.2008 12:50  905
Anka to máš trochu pravdu :o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2008 01:17  904
mati [903]: Málokdo ji zná?! Svět jde do háje...
mati 25.11.2008 11:04  903
Grendalje z Mariánek - uvažuje nad nimi, nebo Plzní anebo Cheb - chce tady zůstat

Anka
sterilní to nechce, spíš přemýšlí aby to bylo klidnější, styl starší - hledá zpěvačku nebo herce, že by to bylo celé takové nějaké - nevím, jestli je to zrovna dobrej nápad. Vybere třeba např. Marlene Dietrich a málokdo jí zná :-(
Sama jsem na něj zvědavá :o)
grendal 24.11.2008 17:02  902
matia kde to ma byt :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.11.2008 16:40  901
A co bych poradila já? Nesmí chybět genius loci a prostředí by nemělo být zrovna sterilní.
mati 24.11.2008 15:18  900
Wronskidík za rady :-)
do začátku pomůže všechno. S tou levnou obsluhou si to vystihl :-D to budu asi určitě já
Nějaký odkazy na zařízení jsem dneska našla, tak se bude studovat, hledat, kreslit,... ty jo, zábava to moc nebude, ale výsledek doufám bude stát za to.
Budu dávat echo, jak se pokračuje. Ti, co mají rádi kafe, poradí nejvíc :-) tak vás tady budeme "otravovat" :o)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.11.2008 13:27  899
Nejvetsi problem je bejt na miste, kde bude dost zakazniku.

Co poradit? Namatkou: Plovouci podlahu - aby se dobre uklizela, Tonet zidle - aby byly lehky, stoly s tezkou zakladnou, dat si praci s vyberem dodavatele kafe, aby nebylo nutny ho za pul roku vymenit, rozmyslet jestli vlastni masinu na kafe nebo pujcit od dodavatele (pod podminkou odberu minimalniho mnozstvi kavy), to samy s mlejnkem, hrnkama.. pri projektu myslet na to, ze pro presovac je potreba nejenom privod vody, ale i odpad, myslet na dost prostoru pro lednici, mrazak atd.. A treba taky sehnat si cloveka, kterej ma rad kafe a bude ochotnej pracovat za malo penez.
To se blbe poradit, je to moc sirokej okruh.
mati 24.11.2008 11:30  898
kavárnaahojky, potřebovala bych prosím pěkně radu, pokud to bude možné. Bratránek se rozhodl, že by si chtěl otevřít pravou kavárnu - jen značková káva, čokoláda a tak. Pomáhám mu shánět nějaký návrhy, inspiraci, podmínky a požadavky, co je potřeba,... nejste tady někdo zkušenější do začátku než my? Poradíte?
Dík :o)
sigi 18.11.2008 14:14  897
DutchDěkuju.:) Stejně ale - takový tlak na obyčejné plotně. Já tam mám velký ventil a přesto to jede jak papiňák... Je to fantastická věc.

[ 1157 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt