Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.6.2006 13:37  5145
rozinky nemám ráda, rum-tuzemák jedině Božkov do grogu.
cova 30.6.2006 13:30  5144
To, že je třtinový, samozřejmě vím :-), chtěl jsem poukázat spíše na domácí provenienci (i když výchozí surovina - třtinový rum - se dováží). Měl jsem na mysli pro čechy klasickou "hnědou" variantu s karamelem a vanilkou...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.6.2006 13:21  5143
Key Rum je ovšem třtinový, čilu opravdu RUM. Do Mojita výborný, ale na pití já radši Captain Morgan.
cova 30.6.2006 13:14  5142
Ale zato takový Key Rum... Z tuzemáku se mi vždycky zvedal žaludek.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.6.2006 13:02  5141
RUM (tuzemák) je použitelný jen na vaření a to navíc jen přiměřeně. :-)
shelle Shelle - Good Service 30.6.2006 12:58  5140
TheGen [5137]: Hodne dobry je hlavne RUM.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.6.2006 12:47  5139
ScalexMěl bych pochybnosti o trvanlivosti vína pro naložení. Navíc ten banán se rumem i trošku polévá, takže ty rozinky v rumu tam dokonale padnou .
scalex Scalex 30.6.2006 12:24  5138
vinyl [5136]: já rozinky namáčím i do červeného vína. Nemají pak tak výraznou alkoholovou chuť, ale přitom mají ten "šmrnc".
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.6.2006 12:15  5137
Hodně dobré jsou také borůvky v rumu...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.6.2006 11:42  5136
Rozinky naložené v rumu nebo whisce jsou vynikající, např na grilovaný banán se šlehačkou.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.6.2006 22:33  5135
CovaVidíš, na living jsem zapomněla a přitom je to můj oblíbený server. Ale chodím tam spíš do zahrady.
cova 29.6.2006 20:53  5134
tilkak těm jahodám... http://forum.living.cz/read.php?151,1623130
třeba Ti to trochu pomůže
renda 29.6.2006 16:21  5133
TilkaZkus cisty alkohol bez prichuti a barviv s co nejvetsim obsahem alkoholu. A ovoce samozrejmne ocistene. To by mohlo vyjit.
Jinak ja takhle bezne nakladam rozinky do rumu za ucelem jablecnych zavinu a jineho a nikdy se to nezkazilo - jo a udrzuju to v lednicce.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.6.2006 15:11  5132
Tak ne že byste mi až tak pomohli.
Konečné rozhodnutí - co nesníme dnes a zítra, nahážu do sklenice a zaliju nějakým alkoholem/jednou se to podařit musí/.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.6.2006 14:18  5131
tilkatý jo, a já už tejden plánuju zajít si natrhat někam na políčko .. než se k tomu odhodlám bude po jahodách. Jé, z jahod de věcí .. miluju rozmačkaný jen tak s cukrem, po tom bych se utloukla a spotřebuje se jich přitom hodně.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt