Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 2.11.2004 07:09  1372
klupiFormaldehyd se v těle tvoří i z uměle slazených limonád, žvýkaček, etc. ...
mia 1.11.2004 17:44  1371
taky jsem nedavno byla v restauraci U Karla IV. (nebo se to mozna jmenuje jenom Karel IV.) v Nuslich (Praha 4), horni patro neni zas tak supr, ale sklep je moc peknej, vari docela dobre a pivo (hlavne granat) taky moc dobrej :) taky cepuji Stelu Arttois
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.11.2004 16:18  1370
ad formalhdehyd .. nedávno jsem zjistila, že nás asi chtěl někdo z příbuzných zlikvidovat .. dostali jsme loni k vánocům bambusovou salátovou soupravu a nedávno bylo někde o tom, že tyhle soupravy testovali a že je formaldehydu je v nich docela dost a častějším používáním se ho uvolňuje víc a víc
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2004 16:03  1369
Tak Pravěk Budečcská :-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2004 15:01  1368
vycházím z italského "formaggio", ale jestli je to ve francouštině jinak, tak se omlouvám. Hlavně že víme o co jde.
shelle Shelle - Good Service 1.11.2004 14:50  1367
no já znám jen fromagerie, tak proto se ptám ...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2004 14:46  1366
shelleněco jako sýrárna
shelle Shelle - Good Service 1.11.2004 14:41  1365
ze tam maji formagerie
aastrid 1.11.2004 14:35  1364
co? :o)
shelle Shelle - Good Service 1.11.2004 14:30  1363
tam jako jedi formaldehyd ci co?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2004 13:56  1362
PařížPrávě jsem se vrátil z této Meccy labužníků a můžu říct, že máme co závidět. Na každém kroku krásná masna, formagerie nebo pekárna.
Lahůdky jako sýry, salámy...se vyplatí nakupovat na v krytých tržištích (Marchee), kde prodávají své výrobky přímo konkrétní zemědělci, a je zde úžasný výběr a slušné ceny. Do největšího lahudkářství (Bon Marchee) se vyplatí jít už jen na prohlídku. Zhruba 5000m2 nádherných čerstvých sýrů, masa, ryb, hub, koření, salátů, paštik, rozsáhlá vinotéka... prostě jsem slintal a slintal :-)

Víno je o třetinu až polovinu levnější než u nás, ale je dost těžké vybrat z toho kvanta (více časem v klubu víno)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2004 13:51  1361
vinylto je jedno :-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2004 13:48  1360
zblunceto jo, ale nebyla bys ráda, kdyby vedle huronsky slavil jiný absolvent s 20 členným rodinným klanem viď?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2004 13:46  1359
vinylšest lidí se vejde všude :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2004 13:44  1358
zbluncetys ještě nezarezervovala tu hospu po promoci? Zjišťovala jsi, jestli maj vůbec volno?

Jinak Kuře je spíš menší, v horním patře malé stolečky a židle, dole ve sklepě pěkná atmosféra, ale vsadil bych se, že bude obsazeno. Jidelní lístek nepříliš rozsáhlý (jestli si dobře pamatuji,tak zhruba jedno maso jedno jídlo) ale vynikající. Ambiente je luxusnější, je tam víc místností, takže tam máš víc šancí se ještě chytit, Jídelní lístek rozsáhlý. Naposledy mi chutnaly předkrmová křidýlky, ale hlavním chodem- urugvajskou roštěnou jsem příliš potěšen nebyl.
Ale obě jsou dobrá volba

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt