Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 21:24  1400
Můj manžel prosazuje ke kaši volské oko :-) A taky se mi osvědčila kuřecí nebo krůtí roláda, ale jen jako sváteční a vzácně dělaný jídlo, je to moc pracný.
hrabac 2.11.2004 21:22  1399
Mám takový dotaz - nemáte někdo nějaký recept co dát k bramborový kaši? Myslím kromě obligátního řízku, párku nebo nakrájený šunky... :o)
nenufer 2.11.2004 19:32  1398
Ja opeciem do sklovita dve velke cibule, zaprasim cervenou paprikou, osolim a necham prevriet zo smotanou (je jedno ci sladkou alebo zakysanou).
vitsoft 2.11.2004 19:06  1397
Nízkotučnou jemnou omáčku na špagety dělám z kostky slepičího bujónu rozpuštěné na troše oleje, pak přidám mouku a rozmíchám na jíšku, zaliju studenou vodou a opět rozmíchám, pak nasypu špetku cukru, libeček nebo jinou bylinku a ještě zatepla do toho vmíchám tavený sýr.
olok 2.11.2004 17:50  1396
Na cibulku malá hovězí konzerva, 5 rajčat pod pokličkou lehce podusit, špagety.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 2.11.2004 17:49  1395
manka to já nahřeju normální smetanu a rozpouštím nivu .. teď dokonce hermelín
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.11.2004 17:17  1394
Nepopírám... :-))) Ale občas se hřešit přece musí! :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 17:13  1393
A tučné :-))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.11.2004 17:12  1392
Bezvadná sýrová omáčka vznikne rozpuštěním nivy na kousku másla a následným vmícháním (už bez ohně) zakysané smetany. Rychlé, snadné a mňamózní...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 16:58  1391
sýrová omáčkav mléce rozpustit na kousky nakrájené či nastrouhané sýry, co máš doma, můžeš přidat i taveňák, zahustíš solamylem rozmíchaným v troše vody, dochutíš bylinkami, pokud máš, případně dosolíš.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.11.2004 16:35  1390
enike no copak tam máme dneska: Nivu, česnek, Eidam, Cibuli, točeňák z Globusu, bazalku, oregano, rajčata - jo z tohohle bych těstoviny zvládla.o) stav se.o) podíváme se spolu na Rodinná pouta.o)
enike 2.11.2004 16:32  1389
muflonektak já se stavím :)))
doufám, že toho máš doma hodně :)

Foxka
já jsem přeci jen trochu začátečník, co se týče míchání surovin, moje fantazie co se týče vaření je v začátcích, tak uvítám více slitování se mnou a třeba u té sýrové se rozepsat s ingrediencemi. předem díky
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.11.2004 16:29  1388
Já dělám omáčku z mletého masa nebo gtohajského salámu nebo sýrovou...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.11.2004 16:16  1387
enike mno já vařím špagety co dům dal.o)
enike 2.11.2004 16:14  1386
Antekirtfazole v mých střevech sou nebezpečnou zbraní :)

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt