Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.6.2006 11:05  5045
ScalexPopravdě mi vizuálně více vyhovuje hrubší konzistence. A oblíbenou černou placku si pouštíme vždy až k jídlu :-)
scalex Scalex 19.6.2006 10:44  5044
Shelle: moje babička, když ještě žila, raději hodinu šlehala metličkou, než aby vzala do ruky elektrický mixér. Říkala, že některé věci prostě potřebují čas a že rychlost vždycky není tou hlavní prioritou. Ne, že by slepě odmítala vše nové a pokrokové, i ten mixér k lecčemu používala, ale na hmoždíř nedala dopustit. A věděla proč - opravdu, rozmáčknout něco je úplně jiné, než rozsekat to ostrými noži na malé kousky. Já neříkám, že rozmixované pesto je nechutná a nepoživatelná věc. Vyzkoušel jsem obojí, jak jemně rozmixované pesto, tak utřené v hmoždíři. A nemůžu si pomoct, je to rozdíl, který vidíte i cítíte. 8^)
shelle Shelle - Good Service 19.6.2006 10:37  5043
Scalex [5042]: No, line, nic jineho jim nezbylo.
scalex Scalex 19.6.2006 10:25  5042
vinyl: v mixéru jsem vždy dosáhl dost hrubé konzistence (tedy ne vysloveně hrubé, ale nebyla to ta nádherně mazlavá kašička, jaká vznikne ručním třením). Mezi mixováním a třením je zkrátka velký rozdíl - mixér všechno hodně najemno rozseká, ale chybí tomu to "zmáčknutí a rozetření o stěny hmoždíře". Musím trvat na svém - mixér v tomto případě nebrat! Pořád se divíme, proč leccos z kuchyně našich babiček bylo tak výborné a neopakovatelné a ono je to právě tím, že babičky nebyly líné se s tím půl hodiny vojebávat. 8^) Sáhni do sbírky svých černých placek, pusť si svoji oblíbenou a než dohraje, máš dokonale utřené pesto a ani to nebude bolet. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.6.2006 10:17  5041
ShelleO pestu jsem psal v 4904. Mixeru bych se určitě nevyhýbal, i tak je pesto chuťově vynikající a není potřeba se s tím půl hodiny "vojebávat". :-)
dot Dot 19.6.2006 07:27  5040
Ale teď je zatraceně hezky na dlouhé vaření. :-)
dot Dot 19.6.2006 07:25  5039
Pekan+javorový sirup+ listové těsto= šátečky, bílý mák - speciální recept na vdolky, uvaří se náplñ s trochou mléka acukru či medu dá do těsta a pak se to upeče v troubě (možná by se daly i smažit , ale v receptu je to takhle).
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 18.6.2006 22:26  5038
a pekanové ořechy mají v Kauflandu
scalex Scalex 18.6.2006 22:23  5037
Javorový sirup mají snad v každé prodejně zdravé výživy nebo v biokoutcích v supermarketech.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2006 22:13  5036
DotPekan i javorový sirup v makru, o bílém máku vím jen to že existuje. K čemu je to dobré?
dot Dot 18.6.2006 22:04  5035
No a kdyby jste ještě věděli, kde sehnat pekanové ořechy (nahrazuji vlašskýni, ale pekanové jsou jemnější), javorový sirup a bílý mák, tak napište. Prosííím.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2006 21:47  5034
pinieV Makru je maji mezi suchymi plody
pavlajs pavlajs 18.6.2006 20:09  5033
:-)) prý je mají v jedné ruské prodejně na Žižkově .... tak se tam kouku a dám echo ;-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2006 11:23  5032
pavlajs [5030]: Naivne doufam, ze v nejakem biokoutku nebo makru je sezenu. Jinak si pro ne pujdu ke Scalexovi.
scalex Scalex 18.6.2006 10:57  5031
pavlajs: občas je mívají v některých obchodech se zdravou výživou nebo se dají objednat přes net, třeba tady: http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_39/products_id/602

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt