Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 26.6.2006 15:48  5075
tilkaMyslela jsem, ze ne jejich maso muze byt v poradku, no, vypada to, ze jsem se spletla.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.6.2006 15:32  5074
Nechci prudit, ale slušný člověk by snad v Hypernově ani nakupovat neměl, po tom všem. A maso? To už snad je vtip.
Já nenakupuju ani v Liedlu, za ty pokácené stromy.
shelle Shelle - Good Service 26.6.2006 15:10  5073
vinylTohle je predbalene a podle me to nekde na ceste nebo primo u nich blbe skladuji :( Poprve jsem take mysleli, ze mame malou zimu v lednici, ale tohle bylo koupene v nedeli odpo a vecer uz to bylo zelene. Asi zustanu u mych rybek.

A bohuzel to neni vubec videt, ze je zelene, az kdyz to rozdelas a otocis, vta stava, co z toho vytece to nejak zplesnivi (nebo co se s tim masem deje).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2006 15:00  5072
ShelleBiomaseo nekupujem, neb se nám vizuálně nelíbí. Navíc je dražší, takže ho moc lidi nekupujou a má čas zezelenat. Ale nedávno jsem přines zadní hovězí z Delvity a když jsem ho rozkrojil, bylo uvnitř zelený. Byl jsem nasranej jak partizán :-)

BTW kupovat maso v Hypernově????? Po tom všem???
uva 26.6.2006 14:59  5071
to je těma modrýma přepravkama:-)
shelle Shelle - Good Service 26.6.2006 14:51  5070
No, pozde. Ale diky za rady pro priste.

Mimochodem. uz je to treti BIOMASO koupene v hypernove Chodov, ktere prislo domu zelene. Take se vam to stava? Je to vyroba Selsky Dvur.
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.6.2006 14:22  5069
vinylDík, skúsim. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2006 14:10  5068
nulaNesolím, ale já obecně moc nesolím, ty klidně můžeš. Ale zapoměl jsem na čerstvý pepř, ten by neměl chybět.
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.6.2006 14:03  5066
vinylA nesolíš to, len tým parmazánom?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2006 13:31  5065
nulajasně, zkus to, je to lahůdka .-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.6.2006 13:28  5064
vinylCarpacio sa je surové? To som ešte neochutnala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2006 13:05  5063
CarpacioVčera jsem koupili takovou pěknou širokou paličku na maso, takže Carpacio je v dohlednu. Způsob: uříznout tenký kousek svíčkové, vložit mezi dva kousky potravinářské folie a rozklepat. Přidat stroužky parmazanu a pár rukolových lístků, zakápnout olivovým olejem. Už se těším.
scalex Scalex 26.6.2006 12:54  5062
Shelle: a nepřeháněl bych to s voňavým kořením. Lepší by bylo čerstvě nadrtit bílý pepř a lehce ho vtlouct do masa (ale spíš hranou ruky než paličkou), možná by bylo přesnější slovo "vmasírovat". Nesolit! Osolit až ve chvíli, kdy bude steak z obou stran "zatažený" případně až na talíři.

Jestli je ta svíčková hodně kvalitní a ty nemáš obavu ze syrového masa, což takhle zkusit carpacio?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2006 12:36  5061
ShelleNakrájet tak na 3cm steaky, okořenit a na vysoké teplotě po každé straně osmahnout tak 2 min. Jestli je chceš hodně propečené, jako že by to byla chyba, tak dýl.
buchan buchan 26.6.2006 01:17  5060
To netuším, ale mňam!!!:-)

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt