Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 20.11.2007 19:29  10479
zblunceCo to je dobrá rajská? Já dělám hutný hovezí vývar - hodně hezkého libového hovězího s bobkovým listem, malou cibulí ve slupce, 3 celé pepře, 4 nová koření, uvařit doměkka, scedit, přidat masox nebo zounarku (podle toho, jak zdravě vaříš :o), protlak, heinz kečup, trochu cukru podle chuti a zahustit jíškou. Milují to děti i zmlsaný táta. Zrovna dneska jsem jí vařila :o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.11.2007 19:07  10478
trillUncle Bens, a uvařit dle návodu na krabici.
gotreg 20.11.2007 18:40  10477
musí to být echt-rajská-na-hovězí?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.11.2007 18:18  10476
potrebovala bych recept na dobrou rajskou omacku...
(nebyla nejaka v Apetitu? Ja to nemuzu najit :-( )
gotreg 20.11.2007 18:04  10475
trillpoužívám 2,5 násobek a vařím spíš na pomalejším ohni bez pokličky
(zkšuenost s rýží basmati, jak zareaguje dlouhozrnný lágris či co používáš jest otázkou)
trilli 20.11.2007 16:24  10474
jo a taky jsem nevěděla jestli se ta rýže na začátku proplachuje? tak jsem to nepropláchla...
přišlo mi že se to pak na tom tuku blbě osmahne když to bude mokré
proč se to má propláchnout?
trilli 20.11.2007 16:22  10473
rýžemohli byte mi prosím někdo napsat nejjednodušší recept na rýži?

já ji osmahla na tuku a pak zalila 2x tolik množstvím vody a kldyž se voda vyvařila tak rýže byla tvrdá - tak jsem ještě přidala trochu vody a dovařila to a teď je to zase taková kejda - sypké to není vůbec...

díky
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.11.2007 13:10  10472
Velmi pěkný rozhovor s Pavlem Maurerem
Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem jediného nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, nazvaného Maurerův výběr Grand Restaurant.
smallblot 15.11.2007 21:59  10471
MountbattenNeviem ci som to spravne pochopila, co si pod tym predstavujes, ale tento recept mame doma odskusany a vsetkym velmi chuti:

1/4 kg stuženého tuku alebo masla
3 cele vajcia
20 dkg cukru
3 polievkove lyzice kakaa
20 dkg posekanych orechov alebo kokosu
2 balicky kandizovaneho ovocia (nakrajaneho na mensie kusky)
6 polámaných tortových oblatiek (my pouzivame obdlznikoveho tvaru velkosti cca 15*30cm)

Tuk, vajcia a cukor spolu uslahame nad parou do rozpustenia. Potom pridame kakao, orechy, kandizovane ovocie a oblatky. Vsetko spolu zmiesame a nechame vychladnut. Stvarnime do tvaru salamy, obalime do orechov (alebo kokosu) a ulozime do chladu aspon na 1 noc.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2007 18:55  10470
MarienkaM yvždycky u cizinců bodujeme smaženým sýrem, francouzskými bramborami (a smějem se tomu cizímu názvu) nebo haluškami (samozřemě s patřičkým vysvětelním, že jde o jídlo slovenské) a pak je vodíme k babičce na švestkový knedlíky...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.11.2007 14:51  10469
Vepřoknedlo!.-)
Ale guláš udělaný dopředu se hezky rozleží. Mňam!
marienka Marienka 15.11.2007 14:50  10468
Tak jsme na nedelni obed pozvali dva mongoly, kteri neumi jinak nez mongolsky. A slibila jsem "cesky" obed.

Vidim to na nudlovou polevku a na konec strudl, ale co jako hlavni jidlo? Aby to bylo "typicke". Svickovu nechci, bylo by idealni, aby se to dalo pripravit dopredu.... rizek? gulas?
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 15.11.2007 14:47  10467
pecivo...ehm...cukrovi!!!
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 15.11.2007 14:46  10466
Hm a nevite nejaky recept na pecivo z cerealii (vlocky) a ovoce? Rozinky,ci kandovane ovoce?

My moc cukrovi nedelame, o vanocich(ja vanilkovy rohlicky,segra pernicky,mama anyzky a tot vse),jime hlavne "exoticky" ovoce. Ale napadlo mne udelat jeden druh cukrovi navic a to neco takovehoto.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2007 14:29  10465
10452Hříbečky dělám, ale nevím, je-li to těsto na vosí hnízda - 1 bílek, 11-12 deka cukru a 11-12 deka mletých oříšků/mandlí, třetinu hmoty obarvit kakaem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt