Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.11.2007 08:33  10500
rychlonoh: je maličko sladké, ke kachně se to dobře hodí.

alchymista:Telecí brzlík jsem měl teď v Ambiente Pasta fresca, vynikající záležitost. takže se asi prodávat můžou.

cova 21.11.2007 20:54  10499
zblunceRajská omáčka - Apetit únor 2007 str. 20-21
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 21.11.2007 19:22  10498
vinyl:´toz ja klidne ochutnam kazdou kravinu, ale tohle si nedokazu predstavit, nejak mi to pripomina sladkou ryzi :-) kazdopadne jsem si vygoogloval vanilkove rizoto a nasel jsem i malinove.....
alchymista 21.11.2007 18:07  10497
kill [10493]: Takhle vcelku jsem to neviděl, leda by ses zeptal nějakýho malýho řezníka. Mně zas dřív chutnaly pečený brzlíky s kmínem, ale ty se už prodávat ani nesmí.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.11.2007 14:34  10496
doplnění k 10490Sarlatové brambory se nejmenují podle barva, ale místa původu, městu Sarlat ve Francii v Perigordu, oblasti vyhlášené chovem hus a kachen, zejména tedy pro játra (foie gras). Anglicky "Sarlat style potatoes"
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 21.11.2007 14:31  10495
vždyť to nemusíš jíst:)
cova 21.11.2007 14:28  10494
killDoufám, že ne...
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 21.11.2007 14:19  10493
dnes jsem si vzpomněl na výbornou polívku pajšlovku, co dělávala babička, taková bílá mlíková
a proto se ptám: prodává se ještě pajšl?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.11.2007 13:31  10492
rychlonoh Měl jsem ho v Maďarsku právě s kachním prsem, foie gras a bordeaux redukcí. Jednou jsme ho též dělali doma. Rozhodně pozoruhodné, ale konzervativním jedlíkům bych nedoporučoval.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 21.11.2007 13:21  10491
vanilkové rizoto? jezisi to asi ani predstavit nedovedu
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.11.2007 12:44  10490
maudeJako přílohu bych dopručil "Sarlatové brambory" - plátky natenko nakrájených, propláchnutých a osušených brambor udělat v dostečném množství husího sádla a po stáhnutí z plotny do nich zamíchat rozdrcený česnek a nasekanou čerstvou petřželku. Alternativou může být italské rizoto ochucené pár lístky čerstvého tymiánu. Zajímavé je též vanikové rizoto, kdy je místo vývaru použito mléko a vanilkový lusk.

Sosík netřeba.
maude 21.11.2007 11:40  10489
vinyldíky moc! ale co nějaký sosík nebo přílohy...?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.11.2007 08:46  10488
Maudekachní prsa: naříznou kůži, osmahnout rychle, tak 2min po každý straně a pak dopéct tak 12-15 min v troubě. Prsa jsou krásně šťavnatá a delikatesní.

ad rýže: není na italský rizoto :-)
cova 21.11.2007 07:51  10487
zblunceV Apetitu určitě byla. Ale musel bych se doma podívat (pokud bych si vzpomněl)...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.11.2007 23:34  10486
Jelena [10485]: he? Koukám, že jsem zapomněla na cibuli. Tu nakrájím na kostky, jemně osmahnu a přidám ke slité kořenové zelenině a rajčatům, než se do toho pustím s mixérem :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt