Jiřík TK: no ne, žejo. Protože když věříš, že něco pomůže, tak to většinou fakt pomůže, protože placebo. A může to bejt přitom naprostá kokotina. Navíc problém se studiema životosprávy je v tom, že lidi, kteří se o svoje tělo fakt staraj, tak většinou žijou o něco zdravěji, než ti, kteří na to dlabou úplně, a to i když se říděj stupidníma teoriema a jedou třeba výhradně na raw food - když takovej raw foodař není úplně blbej a doplňuje to, co by mu mohlo ze stravy chybět, bude téměř se 100% pravděpodobnější pravděpodobností zdravější, než když vezmeš typickýho, průměrnýho masožravce... no protože ten masožravec bude pravděpodobně tatík z venkova, co žere akorát buřty a zalejvá je pivem. Není tak těžký bejt na tom zdravotně líp. Stejně tak to bude fungovat, když se začneš "odkyselovat" - začneš jíst víc zeleniny, míň hotovek, míň sladkostí... a bude ti líp. Naprosto nutně. Ale znamená to, že člověk skutečně může bejt překyselenej ze stravy, a že tato dieta pomáhá právě na tohle? Ani prd. Faktem zůstává, že pokud se ti vychýlí pH krve jenom o fous, seš mrtvej. K tomu nemůže docházet - kdyby se ti měnilo vnitřní prostředí podle toho, co jíš, nepřežil bys ani dětství. Homeostáze funguje a udržuje všechno furt na stejný úrovni. Nemůžeš bejt vnitřně překyselenej, to je fyziologickej fakt. Může tě samozřejmě pálit žáha, ale to je vlastně "vně" těla a nepotřebuješ na změnu měsíce - stačí nejíst potraviny, který vyvolávaj produkci většího množství žaludečních šťáv, den dva, a máš po pálení žáhy... dokud se zase na noc nepřežereš bůčkem, pochopitelně.
A potom jasně, rozumná strava a i to pálení žáhy je v čudu (aneb jak znám z vlastní zkušenosti: stravuju-li se sama, žáhu neznám, přijedu domů k babičce... a abych s sebou měla sody aspoň kilo :D Ale kdo by těm staročeskejm s láskou vařenejm jídlům odolal, žejo :D). |