Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 22.11.2009 13:36  14823
To je pekne. Ja normalne delam jen ze slupek od jablek nebo pridavam jablicka ci nejake bobule (jahody, maliny, ostruziny, rybiz).

Muzes z toho udelat, jak jsem tu popisovala ten crumble, to se aspon hned sni a je s tim mene s.. prace po vyndani z trouby :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.11.2009 13:30  14822
přátelé, jdu dělat pečený čaj
našla jsem nějak moc ovoce v mražáku, tak je potřeba s ním něco provést
nevlezou se mi tam jiné užitečné věci (jako klobásky třeba...)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.11.2009 19:41  14821
Taky spokojenost, mám nůž Culinario. Jen se musí dávat bacha při skladování, aby se nezlomily.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.11.2009 19:40  14820
Scalex [14818]: dostala jsem cca před měsícem keramické nože Smart Cook (bacha, jede tam reklama). Jsou koupené v Globusu byly tři v balení včetně stojanu za 990,- Kč.

Zatím naprostá spokojenost - aůle je to jen krátká doba, co je mám :) Nesnáším tupé nože - zvlášť to poznám vždycky na cibuli a tyhle krájí úplně samy :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.11.2009 12:53  14819
Shelle [14817]: Ne, jen mi kus zbylo a nevím, co s ním. Středové listy už jsem zchroupala, ale do těch krajních se mi moc nechce. ;o)
scalex Scalex 21.11.2009 12:53  14818
Dotaz - když keramický nůž, tak jaký doporučujete a čemu se vyhnout?
shelle Shelle - Good Service 21.11.2009 12:39  14817
Sirin [14816]: Mne vydrzi docela dlouho v lednici v krabicce s tim, ze ho obcas "prebalim" do jine. Nebo chces nejake velke mnozstvi?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.11.2009 11:04  14816
Dá se nějak skladovat řapíkatý celer?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.11.2009 11:03  14815
Jak na zelené fazolky? Chci je dělat jen v páře, jak dlouho se dělají?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.11.2009 22:53  14814
mankaAhá, to bude teda asi ono ..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.11.2009 20:50  14813
já teda plátky nenamáčím, nepředvařuju a jsem vždycky spokojená :)
stejně si myslím, že po 45 minutách al dente nezůstanou ;)
shelle Shelle - Good Service 20.11.2009 20:44  14812
LasagneVidela jsem ted toho vaseho itala v kuchyni a delal lasagne. Tak mi to pripomnelo tu debatu tady kdysi, jestli predvarit nebo ne, tak on to delal uplne jinak :)

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/lasagne-alla-bolognese/
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.11.2009 18:25  14811
vinyl [14808]: A jak píše má oblíbená paní Marie Janků Sandtnerová, můžeme přidat i kousky černých lanýžů :-).
renda Renda 20.11.2009 16:12  14810
tilka, vinilDiky, ste zlaticka, ja se bala ze to bude buhvijaka slozitost...:)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 20.11.2009 13:40  14809
vinylJejda, na brandy jsem zapomněla!! Neodpustitelné!!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt