Misky Tupperware (takové hranaté s ohebnými víčky a štosovatelné jako obědáky) máme a používáme a co se týká ukládání jídla na delší dobu, máme s tím výborné zkušenosti. Horké (to je nezbytné) jídlo kydneme do misky tak, aby byla plná, misku zavíčkujeme a dáme prudce zchladit do ledové nebo alespoň studené vody. Víčko je pak proláklé a perfektně těsní. Uvařená jídla takhle zakonzervovaná bez problémů držíme v lednici 14 dní. Ale je opravdu nutné, aby to bylo plné, aby tam nebylo moc vzduchu. Pokud je jídla méně, tak pak je nutné použít ty vakuovací krabičky, jak píše Phanny.
Lock&Lock je zase něco jiného. Taky jsou skvělé (já je používám i na uchovávání dýmkových tabáků), ale v nich se nedá udělat tahle polokonzerva.
Předražené mi to nepřijde (alespoň tyto dózy ne), dózy máme už dlouho a pořád perfektně těsní, což se o běžných levných dózách říct nedá. |