Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
DOMÁCNOST
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Svět kolem nás
) moderuje
Macca
.
Archiv
Vítejte. Klub o vsem, co se tyka domacnosti, domu, bytu...
Užitečné odkazy:
-
Podlahy - co a jak
-
Porovnání nákladů na vytápění podle druhu paliva
-
Jak vybrat správnou pračku...
(idnes.cz)
-
Podle čeho vybírat koupelnovou baterii?
(idnes.cz)
-
Vydrží baterie skutečně i 20 let?
(idnes.cz)
-
Jak vybrat to správné okno
-
Dřez a baterie: jak vybrat ty správné?
(idnes.cz)
-
Moderní kuchyně: jednoduchá a praktická
(idnes.cz)
-
Kupujete lednici? Na co si dát pozor
(idnes.cz)
-------------------------------------
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 2007 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Royal
Hippies na zeď udělal a řek -
pijte, kuřte klidně dál
2.1.2014 17:37
16369
Marco [16338]
: Souhlas, taky bych chtěl krásnou kuchyň - třeba tuhle: http://images02.olx.cz/ui/9/60/73/1289593888_137455773_1-kUCHYSK-KREDENC-BiL-Z-50LET-A-MAHAGONOV-SEKRETa-Sucha-1289593888.jpg
Royal
Hippies na zeď udělal a řek -
pijte, kuřte klidně dál
2.1.2014 17:33
16368
zblunce [16360]
: No, to je omyl. Klasická sklokeramika je prakticky obyčejné topné tělísko ohřívající tu sklokeramickou desku umístěnou nad ním. Indukce nikterak nehřeje, ale vytváří elektromagnetickou indukcí v ocelovém dně nádobí takové proudy, které toto dno ohřejí.
Ad regulace sklokeramických desek: u levných krámů je dvoupolohová, tj zapni/vypni. Což může ve spolupráci s mizerným tenkým nádobím být k vzteku. Kvalitnější desky mají regulaci plynulou, tzn. deska stejnoměrně žhne v závislosti na poloze ovládacího čudlíku.
taipan
Pozor, kouše! -
Nedráždit jedovaté hady!
2.1.2014 16:41 -
Oblíbené kluby (13:03)
16367
Ano, samozřejmě to předpokládá pořádné nádobí s pořádným dnem a ne nějakou tenkou prohnutou šlupkou, která se plotýnky dotýká jen uprostřed v kruhu o průměrů 5 centimentrů a točí se na ní jako holub na báni.
taipan
Pozor, kouše! -
Nedráždit jedovaté hady!
2.1.2014 16:39 -
Oblíbené kluby (13:03)
16366
Když je pánev na sklokeramice správně rozehřátá (na palačinky, steak nebo něco jiného), není s tím na sklokeramice žádný problém, protože frekvence zapínání/vypínání plotýnky je taková, že pánev rozhodně mezitím nestačí nějak vystydnout nebo i jen změnit teplotu.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
2.1.2014 16:15
16365
Mám doma naštěstí obě možnosti. V horním bytě sklokeramiku a jsem maximálně spokojená - a to jsem byla zvyklá vařit skoro 20 let na plynu. A přechod byl bezbolestný. A kdyby vypla elektřina, mám pořád ve spodním bytě sporák na plyn :)
yscully [16358]
: u sklokeramiky platí dvojnásob, že na nádobí nešetřit - pokud není rovné dno nádoby, pak je vaření problematické, protože právě dochází k nestejnoměrnému ohřívání a pak taky ke ztrátám energie. Na plynu jde vařit v čemkoliv a na průběh vaření to má minimální vliv :)
Michvolka
pšt!
2.1.2014 16:12
16364
yscully: Hele, já s tím opravdu problém nemám. Než pošleš do pekel všechny sklokeramické desky, ještě bych to zkusila na jiné, protože sice ano, deska se střídavě zapíná a vypíná, ale na vaření to u mě nikdy vliv nemělo.
vinyl
-
...jen si hraju
2.1.2014 16:11
16363
Indukce funguje stejně dobře jako plyn, jen je účinější, tudíž levněší, a navíc z ní není ten spalinovej bordel.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
2.1.2014 16:05
16362
Blacky [16361]
: Plyn je fajn, pokud je ta možnost (bez plynové bomby).
Blacky
-
Tady je blackyho
2.1.2014 16:04
16361
Ja mam plyn a spokojenost. :) elektrika je draha a kdyz vypadne, tak mam aspon plyn a opacne. Yoo trochu hur se to meje, ale zase to hreje hned.
zblunce
Já jsem geniální -
i když jsem normální!
2.1.2014 16:00 -
Oblíbené kluby (13:23)
16360
a neni nahodou indukce jen typ sklokeramiky? sklokeramika je jen povrch, ne?
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
2.1.2014 15:24
16359
Ale netřeba kvůli tomu rovnou sklokeramiku zavrhovat.
2.1.2014 15:22
16358
Wronski
Ne, ta nebyla po ruce. Jak jsem psala dřív, předpokládám, že s normální pánví by to šlo, protože by se tak rychle neochlazovala. To Michvolka píše, že to určitě nebylo pánvičkou, ale rukama. Ostatní vaření je na tom taky v klidu, tohle byl první problém (a ta kuchyně, ve které ta deska je, není ani u mě doma, tak mi to žíly netrhá)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
2.1.2014 14:58
16357
yscully [16356]
: A nějakou normální pánev jsi zkusila?
2.1.2014 14:55
16356
Michvolka: že to může být rukama jsem považovala za první možnost, ale překvapivě mi bylo vysvětleno - a působilo to logicky - že ta deska místo aby držela nějakou teplotu jede střídavě naplno a vypíná v poměru daném tím, jaký stupeň nastavím. Na palačinky to bylo dost nahouby; střídavě se buď připalovaly nebo pomalu vařily, což ani jedno není optimální. Teflonka z IKEA za 39 Kč nebo kolik ta věc stojí.
Jinak se mi zatím dařilo vařit na všem od indukce přes elektrické plotýnky a plyn až po kamna na dřevo, otevřené ohniště, dřívkáč nebo vařič na suchý líh. Sklokeramickou desku jsem dlouho měla na seznamu toho, co by se mi v kuchyni líbilo, po této zkušenosti sympatie výrazně ochladly. Ještě by to mohlo být konkrétním modelem nebo značkou té desky.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
2.1.2014 14:53
16355
Ano. Mám-li na indukci, pořídím si indukci. Ale palačinky jdou i bez ní :)
[ 2007 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt