Nejdůležitější otázkou je, co praktického zároveň není v souladu s požadavkem na krásný design. Napadá mě rozdílná výška pracovni plochy pro vaření, mytí a přípravu, to se občas doporučuje a je to hodně hnusné. Praktické možná je, mít různě po kuchyni rozvěšené nože a další nástroje, případně kořenky, to je taky hnusné. Totéž různé barové tyče se skleničkama. Úchyty jsou určitě praktičtější než bezúchytové řešení, to je ovšem velmi krásné. Někomu může připadat úžasná nerezová pracovní deska, v profi kuchyních asi standard, tam asi nevadí, že je poškrábaná jako prase. Skryté šuplíky jsou méně praktické, než neskryté, jednolitá větší plocha ovšem vypadá daleko lépe, než rozsekaná spoustou malých šuplíků. Osobně se mi nelíbí kuchyně do L či U, jde to udělat i pěkně, ale moc takových, co by vypadaly lépe než II jsem neviděl. Každopádně to asi bude praktické, zvlášť když je omezený prostor.
U té naší kuchyně jsem udělali ústupek na úkor praktičnosti u úchytů a skrytých šuplíků. Vaří se ovšem furt bezvadně.
http://www.sedlakinterier.cz/cz/kuchyne-eggersmann-unique/
Tady je pěkná galerie designových kuchyní, na každé by se našlo asi něco nepraktického, ovšem lehce řešitelného. |