Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2010 11:06  17883
Scalex [17881]: Většina ryb našich vod se dá úspěšně vyudit. Pravidelně děláme tolstolobika (ten jinak jen do halaszle nebo nakládaných karbanátků - něco na styl pečenáčů), kapr jde, prý je to jediná přijatelná úprava sumce, úhoř je naprosto famózní a kdyby ses někdy dostal k sumečkům americkým, tak vřele doporučuji.
Mimochodem, ten sumeček americký u nás dorůstá max. půl metru, obvykle spíš mnohem míň. Ale je to docela zajímavá ryba, když člověk pomine to, že většina ryby je hlava :) Sehnat by se pravděpodobně dal při výlovech jako "odpad".
ullicnik ullicnik 23.12.2010 07:58  17882
muflonekPokud se nepletu, tak ten teplomer v tchibu je plastovej a neni určenej do trouby behem peceni.
scalex Scalex 23.12.2010 07:21  17881

Kapra jsem vzal na milost pouze jednou - když mi ho kamarád rybář donesl uzeného. Je to hodně nezvyklá úprava, když se řekne kapr, málokoho napadne udírna, ale jestli má pro mě kapr nějaký smysl, pak rozhodně v uzené podobě.

A když jsme u kapra, nedá mi to, abych neocitoval woodyho cestovní zážitek, co psal na Facebooku:

"Esli ste nezažili jak se v narvaném MHD pokouší chlap chytit živého kapra, co mu vyskočil z igelitky, pak víte hovno co jsou vánoce. ... Představte si plácajícího se kapra v uličce a křičící ženské "Fuuuj, dejte to pryč, proboha!" a tlustého zpoceného ostravaka "Kurva cypa, ryba zajebana, uhni kurva babo" který se ho snaží chytit tak, že naňho dupne ... Asi tak to vypadalo."

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.12.2010 07:16  17880
vandaCo se hodí k salátu? Dělává se taky třeba sekaná, ale na vánoce to je asi divný:-)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.12.2010 06:42  17879
my se těšíme na zítřejšího pstruha na másle :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 23.12.2010 01:07  17878
Vpichovací - digitální teploměr jsem teď viděla v Tchibu v akci.o) Minimálně v Albertu na Andělu. Kromě toho tam měli také lžícovou váhu...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.12.2010 23:12  17877
Co jsem přestala trávit Vánoce u rodičů, jsem dělala kapra asi jen jednou. Pak proběhl pokus se smaženými filety z tresky. No, že bych z toho byla urvaná, to ne. A protože máme rádi k večeři brsalát, tak dělám kuřecí a vepřové řízky. Protože fakt nevím, co jinýho kromě řízků by se k němu ještě hodilo. Občas to pro sebe proložím steakem z lososa nebo pstruhem po mlynářsku, ale ono to zas není moc kompatibilní s brsalátem. K těmhle rybám mi fakt chutnají víc obyčejný vařený brambory.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.12.2010 21:37  17876
Kapra jsem nikdy nejedla a nehodlam na tom nic menit, protoze mi jako potrava neni sympaticky. Co se mi nelibi, to nejim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.12.2010 19:16  17875
vinylNechutná mi od malička. Původně mi nechutnaly žádné ryby kromě uzené makrely a těch v plechovkách, postupně se to docela zlepšilo. Ale kapr má pro mě prostě hnusnou chuť a rozhodně to není přejedeností, kromě Vánoc jsem ho mívala fakt jen výjimečně, protože táta je sice rybář a ryby mu chutnají, ale mojí mámě se to protiví i vařit, natož jíst. Takže u nás se ryby zase tak moc nedělají.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.12.2010 16:56  17874
Tak my nakonec na Štědrej večer budeme mít pečenýho lososa. A kapr se kupuje stejně - prostě ho celýho hodíme do polívky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2010 15:50  17873
Dík, jsem všecko nezvládla dočíst:-) Takže jestli na ně narazíme, vyzkouším.
denise 22.12.2010 15:33  17872
Vinný klobásy já taky moc nemusím, ale můj je vždycky přitáhne a tak je musím připravit.Dřív jsem je smažila na pánvi stočený a propíchnutý špejlí, teď je šoupnu do trouby do pekáčku. Trochu je oválím ve strouhance. Na pánvi dělaly hrozný binec a to mi při jejich přípravě vadí.K tomu chleba nebo bramborovou kaši. Půl dne drhnu kuchyň. Jinak jsem slyšela, že se dělají v zimě a kolem Vánoc páč v létě by se rychle kazily. K bramborovýmu salátu to mi připadá takový německý. My jíme k salátu klasický řízky.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.12.2010 13:41  17871
kvitko [17869]: bez problému
kokos kokos 22.12.2010 13:12  17870
kvitko [17869]: Viz Anka [17832], takže asi ano. Ale co jsem viděl nějakou reportáž z výrobny v Německu, tak by se měli sníst ještě v den výroby.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2010 12:37  17869
Když jste u těch vinných klobás, daj se mrazit?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt