Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 8.1.2015 17:16  25957
dělám z toho thajskou polévku Tom Khaa Kai. Do pečení jsem nikdy nezkoušela.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2015 14:37  25956
Tentokrát jsem místo Coconut Milk koupila Coconut Cream. Je to docela rozdíl. Nahoře byla silná tvrdí vrstava a pod ní bílé "mléko". I po rozmíchání je to docela husté. Do polévky jsem použila jen asi 3 lžíce. Někdo nějaký nápad na využití zbytku? Dá se z toho nějak péct?

(Nejsem si jistá, že tu někdo bude mít zkušenosti...)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 1.1.2015 11:55  25955
dotaz - varná deskapotřeboval bych zkušenost z praxe ohledně ne/praktičnosti 4 různých variant hran:
- deska zabroušená ze všech stran do "C"
- všechny hrany zkosené
- přední hrana zkosená, ostatní kolmé
- nerezový rámeček okolo celé desky

Láká mě ta varianta s rámečkem, ale není náchylná na zasychání případných nečistot a špatná možnost ty "škvíry" udržovat v čistotě, nebo je to hloupost a lze ji normálně udržovat?
Nějaké zkušenost po čase používání? Děkuji
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.12.2014 16:39  25954
Já dávám žloutek až na talíř, na horké špagety.
shelle Shelle - Good Service 27.12.2014 12:41  25953
Mam pocit, ze davam dva zloutky nebo dva zloutky a jedno vejce. Uz jsme to sto let nemeli bohuzel. Holt ja a syrova vejce ted no.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2014 09:03  25952
Když jsem to vařila, tak taky podle Itala. Ten bílek ale pristet zkusím.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.12.2014 08:50  25951
Můj oblíbený ital dává pouze žloutky a trošičku vody ze špaget. Výsledek je stejnej, jen neobsahuje bílek (kterej nemusím).
shelle Shelle - Good Service 26.12.2014 20:15  25950
Oni maji recept od redakce a ten je normalni. Ale proste me uzemnila kamaradka, ze v apetitu je se smetanou, tak jsem si rekla, ze to bude takove to od ctenaru a googlila. A ze pry v Italii jim to delali se smetanou. Coz moc nechapu. Vim, ze amici to maji se smetanou, ze americka italska kuchyne je soupnuta jinam trochu.

Jinak Ital ma video pekne take myslim. My to delame podle nejakeho blogu kdysi. V zasade jak Ital. parmezan pecorino napul, kdyz je. A dve cela vejce a jeden zloutek? Proste vim, ze ne jen cela vejce mebo samotne zloutky, ze nam vyhovuje neco mezi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2014 19:37  25949
Tohle je bezva video srozumitelné i podprůměrným angličtinářům.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2014 19:29  25948
Olivolej do vody? Smetana? Vývar? Celkem litr tekutin? Tři žloutky na balík špaget?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2014 19:28  25947
Ono je to celé nějaké divné.
shelle Shelle - Good Service 26.12.2014 19:23  25946
On Pohlreich fakt dela Carbonara se smetanou, to neni preklep?

http://www.apetitonline.cz/recepty/6362-spaghetti-carbonara.html
shelle Shelle - Good Service 26.12.2014 11:14  25945
Tam je psano priprava 182g ovoce na 100g.

A treba angl rybizova pomazanka, co kamaradka brala na linecke, ktere jsme nEdelaly, ma 25g ovoce na 100g vyrobku. Z tolika kyseliny citronove, co ten vysledek musi mit, by uz mohla byt slusna bomba.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.12.2014 10:22  25944
Tesco ČRJá tam nebyl schopen najít meruňkový džem, který by měl dost ovoce aby nebyl nazýván ovoucnou pomazánkou. Tady prodávaj samé hnusy.
shelle Shelle - Good Service 22.12.2014 19:25  25943
Kamaradka mi v polske sekci anglickeho tesca koupila povidla a normalne jsou jen ze svestek, kdyz jsem koukala v Praze v lete, vsechna mela nejaky podil jablek.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt