Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.6.2016 20:43  26474
keosan?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.6.2016 19:54  26473
Jak se jmenoval ten mental, co tu dával chutovky jako fazolový privarok nebo co to bylo? Že by Sven převzal štafetu?
aiwai Aiwai alea acta es 14.6.2016 19:14  26472
Ja radsi knedlik
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.6.2016 18:46  26471
ad kura na paprikeU nás sa doma robí výhradne s haluškami, ale nie zemiakovými, len z múky. S cestovinou je to skôr typické pre závodné a školské jedálne.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.5.2016 20:10  26470
Anka - mleté hovězíAsi už pozdě - u nás doma se z něj dělaly mleté biftečky, vlastně takové hamburgery.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 16:40  26469
Ja mam ke kureti na paprice taky nejradsi testoviny, ostatne to i ke gulasi :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 16:39  26468
U nas jsou nutna kolinka, pak uz je vicemene jedno, jaka je omacka. Minule jsem delala bramborove placky, protoze ty delala babicka a ja je milovala. Kdyz si odmyslim, ze nevim, jak je babicka delala, tak jsem je snad zvladla. :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 16:36  26467
scalexMam papriku od Antonina :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.5.2016 15:16  26466
Kuře na paprice jsem dělal naposled asi před rokem, ale co si tak pamatuju, tak jsem ani nezahušťoval. Dělal jsem 4 stehna, do toho asi 0,5 litru smetany, nějaká ta voda na podlití a mléko. Omáčka byla řidší, ale bylo jí hodně a samozřejmě jí musí být hodně, protože samozřejmě k tomu patří domácí houskový knedlík a ten se chce tý omáčky pořádně napít :) Papriku jsem dával chilli pikant od Antonína. To je skvělá, aromatická paprika, která je kupodivu poměrně málo pálivá. Rozhodně mi přijde míň pálivá, než kdejaká "klasická" paprika červená pálivá. 2 lžíce jsem dával, možná i víc. Tyhle papriky od Antonína stejně nemá smysl kupovat v menším balení, než v gastrosáčku :)
scalex Scalex 29.5.2016 14:51  26465
Ad paprika - ono také záleží na té paprice. Spousta u nás prodávaných chutná a barví mdle. Musí se jí dát hodně, ale pak to zase může být hořké. Od té doby, co používám Antonínovu sladkou maďarskou, dávám papriky méně než dříve a přitom chutná i barví hodně intenzivně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.5.2016 12:48  26464
tuhle jsem zahušťovala Hraškou a taky to bylo dobrý:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 12:06  26463
(Ale bacha s tím, začne to houstnout až tím provářením, tak nepřepálit začátek.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 12:06  26462
Sirin [26461]: Ale první pomoc znáš, ne? Nesmí se to říkat moc nahlas, ale mouka řádně rozškvrdlaná se studenou vodou a pak v omáčce dobře provařená dohustí všechno :) Tzv. Amerika
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 12:02  26461
dík. Omáčka dobrá, jen jako vždycky řidší, než by měla být. A to jsem jíšku přidělávala ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 10:51  26460
Obecně tedy má Vaněk ten recept hodně mastný. Jíšky dávám určitě méně, aby to po ní tolik nechutnalo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt