Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub LABUŽNÍK [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují Šéf Lopuchu, Anka.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Oblíbené speciality vašich nej restaurací příp. recepty na ně jsou samozřejmě vítány

K dobrému jídlu semozřejmě patří také dobré pití! Pokud máte rádi víno, je tu spřátelený klub o víně
a pokud raději něco míchaného, je tu další spřátelený klub Koktejly
A samozřejmě nemohu vynechat ani další spřátelený klub recepty a popisy, se kterým tento pojí opravdu dost ;-)




AKTUÁLNÍ LABUŽNICKÁ AKCE:


Kde: U Veverky (Eliášova 324/14, Praha 6)
Kdy: pátek 19. 2. od 17:00
Účast potvrďte v anketě.


Pro větší přehlednost prosím pište název podniku do titulku zprávy vč města, kde se nachází.
A pro ty, kteří podnik neznají prosím uvádějte alespoň přibližnou adresu (ono pomůže i takové zpřesnění jako "u zimního stadionu" apod.)!
Děkuji
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 10:08  3100
francouzská restaurace v Obecním DoměTak v Obevním domě jsem nikdy předtím nebyl a to zejména s ohledem na naprosto brutální marže na víně. Teď už vím, že ani u jídla o nic dramatického nepřicházím. Terina sice vynikající ale poměr maso*sulc tak 50/50 mi moc nevyhovoval. Telecí ragå bylo spíš tužší, poněkud mdlé chuti, omáčka poněkud řídká a artyčok chutnal jak z konzervy. Alespoň mrkvové pyré vynikající, mohlo být snad jen trochu teplejší. Omáčka na mraženém nugát moc sladká a přišla mi maličko syntetická.

Při četbě vinného lístku jsem se velmi pobavil. Jak kritizuju restaurace, kde mají víno za trojnásobek nákupu, tak v Obecním domě směle atakují desetinásobek. Chateau Beaumont 06, en primeur něco přes 200, tady 2100. Quatre 07 z Dobré Vinice, mimochodem fantastické víno, běžně za 220, tady 2000. :-))

Málem bych zapoměl- interier nádherný!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.1.2011 15:42  3099
Já jdu dnes v rámci Grand restaurant festivalu do Obecního domu:


Terina z vepřového kolínka s nakládanou zeleninou a dresinkem z kapary a estragonu

Telecí ragú s bylinkami a restovaným bretaňským artyčokem, mrkvové pyré s čerstvým kozím sýrem

Mražený nugát s domácím sušeným ovocem v pomerančové pálence, omáčka z lesních plodå

To vše i s vínem za 600.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:37  3097
(tyjo, ale bavit se zrovna dneska o dobrém jídle, když jsem měla od rána jenom sušenku a bagetu z automatu, to je docela humus :))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:36  3096
Marco [3095]: no vypadá to, že by to občas taky nebylo špatné jako příloha k masu. Na Kubě jsem nebyla, takže nemám srovnání s tím, jak to vypadá tam, ale zkusím si to vyrobit doma, fakt mne to dost láká :)
marco Marco 27.1.2011 15:32  3095
Jelena : na Kubě jedno z nejobyčejnějších jídel kteří tam jí 7/7 90% populace. V hospodě ti ho ani neudělaj, a když bydlíš u nich cukaj se že "to je moc vobyčejný" - z mýho pohledu naopak to nejchutnější co se tam dá pořídit.

Zjmavý je ža každej to dělá trochu jinak, jiný koření, jiná zelenina.
Dá se to jíst takto samotný - a samo do toho jde pak zamíchat cokoli - jednou jsme jeli načerno nakoupit langusty a ty se do toho rozsekaly nakousky - a byla to megadobrota.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.1.2011 15:29  3094
Marco [3093]: to vypadá dobře, to brzy zkusím.
marco Marco 27.1.2011 15:26  3093
stejně jako na "Moros y Cristianos" se rýže vaří ve vývaru z fazolí
(mimochodem, strašná dobrota)

http://homecooking.about.com/od/vegetablerecipes/r/blv302.htm
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.1.2011 08:28  3092
Vařit rýži ve vývaru je standardní příprava italského rizota.
chasseur chasseur 26.1.2011 18:31  3091
Dneska jsem vařila riziko "co dåm dal" (skalní labužníci by jistě umřeli jen z té představy, jak zcela v duchu fififjončiných nejlepších zásad o šetření jsem rejži uvařila v zeleninové polévce od včerejška). :) A bylo to výborný!
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.1.2011 15:18  3090
zblunce 3088Na někoho se vyklopila lokomotiva s pivem? :)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.1.2011 15:17  3089
3087Jj, posílám tam dědečka se synem, když potřebuji hlídat. Jídlo je poslední co je tam zajímá. Pro normálního člověka to asi není.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.1.2011 18:28  3088
beruthiel [3085]: jen je treba si davat pozor, aby se na tebe neprevratila :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.1.2011 15:09  3087
(BTW Výtopna je super tip, pokud chcete jít do restaurace s dětmi a máte problém, že se tam budou nudit a budete muset brzy domå.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.1.2011 15:09  3086
Ano, přiznávám, že to mi určitou zábavu na chvíli zajistilo. Jenže já tam, bohužel, nebyla nalákána na mašinky, ale na "fakt super jídlo". Kdyby mi řekli, tam se tam vaří sice tak jako normálně, ale mají tam super mašinky, asi bych byla mírnější :) I když stagnující obsluhu by to asi nepořešilo :)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 17.1.2011 14:51  3085
Anka 3083Tam se nechodí kvåli jídlu, nebo obsluze, ale proto, že ti pivo přiveze mašinka ;).

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt