Brasserie, Marriott PrahaDo Marriottu chodím docela často (zhruba 1-2x týdně), protože se tam momentálně chce každý scházet v lobby (Marriott je momentálně IN). Dosud mě však nikdy nenapadlo otestovat místní Brasserii. To se změnilo toto úterý, kdy jsem měl asi hodinu času mezi dvěma schåzkami. Dal jsem si biftek ze svíčkové, na kterém se dá poznat mnohé. Brasserie není přehnaně pompézní, jde o luxusní restauraci, ale není "přezdobená". Nicméně prostředí je adekvátní. Marriott obecně je takový "přebusinessovaný" a "přelobbystovaný". Patrně to byl hlavní dåvod, proč jsem se tam nikdy nezdržoval déle, než bylo nutné a už våbec mě nenapadlo tam obědvat.
Co mě překvapilo, bylo jídlo. Čekal jsem pětihvězdičkový "business standard" - tedy kvalitu bez chuti a zápachu. Dostal jsem vysoce nadpråměrných pět hvězdiček. Mohlo pochopitelně jít o náhodu a už se to nemusí opakovat, ale zcela jistě to znovu prověřím. Jídlo bylo opravdu skvělé, dle mého patří do aktuální pražské špičky.
Marriott je obecně předražený, stejné je to s jídlem. Tudíž cena i na pražskou luxusní restauraci spíše vyšší, ale rozhodně to za to stálo. Nečekaně dobré. |