Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub LABUŽNÍK [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují Šéf Lopuchu, Anka.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Oblíbené speciality vašich nej restaurací příp. recepty na ně jsou samozřejmě vítány

K dobrému jídlu semozřejmě patří také dobré pití! Pokud máte rádi víno, je tu spřátelený klub o víně
a pokud raději něco míchaného, je tu další spřátelený klub Koktejly
A samozřejmě nemohu vynechat ani další spřátelený klub recepty a popisy, se kterým tento pojí opravdu dost ;-)




AKTUÁLNÍ LABUŽNICKÁ AKCE:


Kde: U Veverky (Eliášova 324/14, Praha 6)
Kdy: pátek 19. 2. od 17:00
Účast potvrďte v anketě.


Pro větší přehlednost prosím pište název podniku do titulku zprávy vč města, kde se nachází.
A pro ty, kteří podnik neznají prosím uvádějte alespoň přibližnou adresu (ono pomůže i takové zpřesnění jako "u zimního stadionu" apod.)!
Děkuji
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 5.7.2012 13:22  3405
Ale jednak to tady nevyřešíme, druhak jsem tu kvåli hnusu (z výrobního hlediska, ne chuťového) zvanému foie gras zavedl debatu do tématu, které sem nepatří. Sorry.
scalex Scalex 5.7.2012 13:20  3404
Mně tohle uvažování přijde nebezpečné... myslím tím to omlouvání jednoho zla tím, že existuje zlo horší. To ze mě vymlátili rodiče už na základní škole, když jsem se bránil, že to nevadí, že mám čtyřky, protože Baborák má pětky a bude opakovat ročník. Od té doby zla neporovnávám, utrpení je utrpení, ať jsou těmi trpícími lidi nebo zvířata.
domi Domi When things go wrong don´t go with them 5.7.2012 12:56  3403
já nevím, mě tohle poslední dobou nechává chladnou v porovnání s pracovními podmínkami lidí a dětí v Asii a Africe, kteří pro "nás" vyrábějí oblečení, jídlo a ostatní věci. 15 hodin denně, spí v dílnách, nebo žijí ve slumech. Nějak vedle toho ty problémy se zvířaty blenou:(
shelle Shelle - Good Service 5.7.2012 10:03  3402
No ja si pochutnala, ale trosku to ve mne hloda.

O husach jsem treba nevedela.
scalex Scalex 5.7.2012 09:54  3401
Shelle: osobně bych byl klidnější, kdyby byli humři nějakým zpåsobem (plyn) omráčeni nebo omámeni, než přijdou do hrnce.
Nějaká studie prý prokázala, že humr bolest necítí. Nechci ji zpochybňovat, protože tomu samozřejmě nerozumím, ale úplně bezmezně jí nevěřím (vycvičen například z vajíček, u nichž každý rok studie vyzkoumá něco jiného, podle toho, jestli káplo víc peněz od slepičářské lobby nebo od lobby výrobcå lékå proti zvýšenému cholesterolu). Co do pocitå, které z vaření humrå zaživa mám, jsem prostě nejistý.

Humra jsem zatím neměl a neláká mě to. Asi jsem na to moc velkej cíťa.
scalex Scalex 5.7.2012 09:42  3400
diavia: četl a zjevně nepochopil. Je tu totiž jeden nezanedbatelný rozdíl. Já tu mluvím o chování ke zvířatåm, v kuřáckém odboji o žádná zvířata nejde, tam chtějí lidé nařizovat jiným lidem a nikdo další a nic dalšího se toho procesu neúčastní.

Tohle je ovšem úplně jiná situace. Zatímco kuřáci a nekuřáci se mohou svobodně bránit čemukoli, jateční zvířata nikoli. Pokud se mi nelíbí kuřácká hospoda, tak do ní nevlezu a nevzniká žádná škoda - lidé uvnitř si budou spokojeně bafat a já påjdu jinam. Pokud se mi nelíbí chování lidí k jatečním zvířatåm, pak mou pasivností škoda vzniká (chápeme-li týrání zvířat jako škodu - a přiznám se, že s lidmi, kteří to jako škodu nechápou, nechci mít absolutně nic společného).
shelle Shelle - Good Service 5.7.2012 09:40  3399
A humra by sis dal?
scalex Scalex 5.7.2012 09:36  3398
Marco: překrmování šiškami taky není úplně košér, nicméně pořád je to velký rozdíl oproti tomu, když huse narveš do žaludku hadičku. Když jsem viděl ty záběry, jak husám po tomhle zákroku (probíhajícím 2-3x denně) teče ze zobáku krev, tak mě to ujistilo, že tohle fakt není chování hodné člověka, který si chce říkat sapiens sapiens.

Myslím, že poznat trpící zvíře není zas tak velký problém. Fakt je tak děsný problém nechovat se ke zvířatåm jako hovado? Fakt je nutný prachobyčejný požadavek na slušný zacházení s jatečními zvířaty srážet kecama o šťastné slepici a eurohujerství? Já nechci, aby kráva před porážkou dostala masáž a vychlazené mojito, prostě jen chci, aby porážka probíhala rychle, efektivně a bez utrpení. Jestli je tohle nadstandardní požadavek, tak ...
diavia diavia Špatná zpráva je, že čas letí. - Dobrá zpráva je, že ty jsi pilot. 4.7.2012 22:23  3397
Dodal bych, že ač je to o kouření, v podstatě to o kouření není. Je o těch malopératých zmrdečcích, co chtějí nařizovat a zakazovat a přikazovat, protože „Já vím lépe, než oni, co je pro ně dobré. Já jim to dobro zařídím zákonem.“

Kde jsem to jen cetl..?
marco Marco 4.7.2012 21:34  3396
Scalex : ok, už jsem to pochopil.
Já nevím "jak moc" ta husa trpí. Jestli moje babička dělala špatně když jí cpala šiškama. Nením, jestli by jí to měl zákon zakazovat. A nevím, jestli by měli pozavírat ty, co si husu od ní koupili.
Osobně ale nepotřebuju vajíčka ze šťastnejch euroslepic, steak ze šťastně zabitý krávy a játra ze šťastně nepřecpaný husy.
renda Renda 4.7.2012 15:22  3394
kokosJo, tim mi doma vyhrozovali, kdyz sem byla mala a neco nechtela snist, ze mi to nacpou do krku jak husam sisky :)
kokos kokos 4.7.2012 09:28  3393
Ocko [3390]: U nás se přeci posvícenské husy taky vykrmovaly ručně. Jen se k tomu dřív nepoužívaly nějaké trubičky. Hezky se žrádlo nacpalo ručně do krku a stejně jako při dojení (jen opačně) se dopravilo do žaludku. Ach jo vy měšťáci nevíte tolik věcí :-))
scalex Scalex 4.7.2012 05:16  3392
Marco: nemám problém s vymlácením kompletních živočišných druhå, nemám problém ani s tím, že se lověj zvířata kvåli nějaké pidizáležitosti, která se z nich pak jako jediná použije (i když je té nehospodárnosti škoda, aneb "co by děti v Africe za takového naporcovaného slona daly"), jde mi čistě o neadekvátní utrpení, o zpåsobování bolesti. Zvíře se má vykrmit, budiž - třeba i překrmit, a pak rychle picnout a zpracovat.
shelle Shelle - Good Service 3.7.2012 23:38  3391
Imho driv mensi porce z jedne husy.
ocko 3.7.2012 23:01  3390
Scalex [3388]: Tu reportaz jsem videl a prekvapilo mne to, zajimalo by mne, jak to delali driv... M.j. tam bylo receno, ze ve Francii to urcite zustane, protoze je to jakesi to "kulturni dedictvi" ci jak... A nepredpokladam, ze uz nekdy pred 100 lety podobna technika fungovala... Takze IMHO to jde i nejak jinak... ;-)

[ 0 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt