Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mizige 25.2.2008 11:35  5604
Olias [5600]: nemluvte tady o stovce s tím, že se jedná o vaříci vodu...v momentu, jak to dáte z ohně, to už dávno nemá 100°...
gormie 25.2.2008 11:33  5603
Olias [5602]: Co tvoje podklady?
olias Olias 25.2.2008 11:31  5602
GormieTo samé viz 5598
gormie 25.2.2008 11:23  5601
Olias [5600]: To si nemyslím.
olias Olias 25.2.2008 10:51  5600
Všechny wu-longy se zalévají stovkou...
krecik 25.2.2008 10:12  5599
MiZiGe: Jak které oolongy. Některé se normálně zalévají stovkou.
olias Olias 25.2.2008 09:53  5598
MiZiGeTady se nám rozhoří asi po dlouhé době diskuse...

Když tak mi sem hoď pro své tvrzení nějaké podklady a pak můžeme začít:-)
mizige 25.2.2008 09:49  5597
Olias [5596]: Jak se to vezme - černé čaje základ svě vůně uvolní jen při teplotách nad 90°, u nefermentovaných se při vysokých teplotách zase některé látky ničí (zelené čaje), nebo se uvolňují nežádoucí (oolongy)
olias Olias 24.2.2008 22:34  5596
G_RS tou teplotou vody jde o neuvěřitelnej mýtus..

Tím základním ukazatelem na kvalitu je totiž samotný čaj, nikoliv teplota vody..
g_r G_R Disclaimer: IMHO with a Chance of IMNSHO - occasionally STFU & GTFO 24.2.2008 22:15  5595
Grendal: jo to je taky fakt... v tomhle jsou dobry Oolongy no.
grendal 24.2.2008 22:05  5594
kdyby slo jen o tu teplotu, dost kriticky je i cas...

dnes se mi poveldo zapomenout na meng ding cui yu special...
g_r G_R Disclaimer: IMHO with a Chance of IMNSHO - occasionally STFU & GTFO 24.2.2008 21:38  5593
Ahmad ma dobre sypane caje, ty pytlikace jsou tak prumer, mozna mirny podprumer i mezi pytlikacema (a zase treba jejich earl grey je dost levnej...)

co se tyce sypanych davam prednost Akbaru, ale Ahmad je klasika.

agatka: mozna budu nosit drivi do lesa, ale me tahle rada driv taky pomohla :)
co se tyce louhovani spousta novacku ma problemy se zelenyma/ zlutyma/ bilyma/ modrozelenyma(Oolong) cajema... cerny(a cerveny) se pripravujou klasicky a ty ostatni se musi zalivat odchladlejsi vodou :)
antekirt 24.2.2008 17:51  5592
agatkaDělám to taky tak. Ahmad má celkem dobré čaje, třeba zrovna ten Breakfast, poslední dobou po ránu skoro nic jiného nepiju. Taky mají dobrý Royal English Afternoon.
gormie 23.2.2008 18:59  5591
agatka [5590]: Nic barbarského na tom není.
agatka 23.2.2008 18:50  5590
Jsem neznalec. Sypany caj jsem az do nedavna nikdy nepila. Pred nedavnem jsem jako darek dostala sypany caj Ahmad Tea - English Breakfast Tea. Caj pripravuji pouze tak, ze nasypu caj do sitka, vylouhuji rovnou v hrnicku a vytahnu. Je takova priprava caje barbarska? :-) Co si myslite o cajich Ahmad Tea?

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt