S oteplením přichází chuť na zelené čaje, zavítala jsem tedy do obchodu (tentokrát Čajové bedýnky cz, opět něco jiného)... a skončila s třemi černými čaji, jedním zeleným a jedním oolongem. Ale k nákupu jsem si mohla vybrat dva vzorky a ty zelené budou, jeden kupříkladu slibuje tóny mořských řas. Vše Čína, též pro mne něco nového.
Zatím dopíjím načaté balíčky a prasím baleným zeleným Teekanne s aroma opuncie. Voní opravdu hodně, ale aroma je příjemné, nevyznívá uměle (loni jsem měla balíček zelených variací od Pickwicku, jahoda, mango, kokos, brusinka, a půlka letěla do koše). Opuncie alias Prickly Pear je druh kaktusu, chutná tedy světle dužnatě, vzdáleně může připomínat okurku nebo žlutý meloun, ale s výrazným květinovým aroma; to nejspíš evokuje jasmín. Samotný čaj se pod ovoněním ohlašuje jen jemnou svíravostí. Nesmí se nechat louhovat moc dlouho, ale vážně je docela dobrý. Byl by fajn i na ledu, vyznívá poměrně sladce.
Pro přípravu ledového čaje se ovšem dneska prodávají i speciální směsi zalévané studenou vodou: Sonnentor má řadu Studený džbánek, Leros zase Cold Brew, ale dá se vybrat i v DM drogerii. Kdo si oblíbil tento typ přípravy nebo chce mít nabídku pro návštěvy, možností je hodně.
 |