Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Alternativní léčba [ŽP: 10 týdnů] (kategorie Svět kolem nás) moderuje Šéf Lopuchu.
Archiv


Vítejte v diskuzním klubu ALTERNATIVNÍ LÉČBA, tady můžete diskutovat o různých formách a způsobech netradiční a přírodní medicíny a léčebných postupů.
>

Image Hosted by ImageShack.us


UŽITEČNÉ ODKAZY:
Celostní medicína
SPŘÁTELENÉ KLUBY:
Hrátky s češtinou, Hrátky diskuze

... babské řeči, šarlatánství nebo čarodějnictví? Smyslem klubu by mělo být i předávání cenných lidových receptů, rad a přírodních prostředků našich předků k zachování zdraví.
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
 Titulek, text příspěvku  
Opište pozpátku následující text bez prostředního znaku: gzoqrdd
[ 299 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
desdichado Desdichado Dostal jsem datovou schránku. - Dá se to léčit? 20.8.2013 19:08 - Klub Hledáme slovo (20:56) 1400
žádná rychlá poučka typu překyselení => všechny civilizační choroby lidstva to fakt nevyřeší.
Takhle by mne to taky nikdy nenapadlo.

Stejně všechny civilizační choroby jsou zapříčiněné jedním hlavním faktorem - existencí člověka! :-) A myslím, že by to šlo i vědecky dokázat.
sekory Sekory The journey of thousand miles - starts with a single step. 20.8.2013 18:37  1399
Jelena: No jestli je to tam tak napsane... Ja ten Granvinuv clanek necetl. Psal jsem z toho co si pamatuju.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.8.2013 10:51  1398
no to už vůbec není pravda. jednak tělu může bejt šumák, jaký přesně ph má to, co jíš, když do toho stejně napumpuje kyselinu, jednak podle různejch těhle teorií spousta kyselejch potravin naopak působí zásadotvorně. A naopak spousta nekyselejch věcí v tobě způsobí vyloučení tuplovanýho množství kyseliny chlorovodíkový (aneb co způsobuje pálení žáhy? Kyselé zelí? Citron? Ani ne. Zato bůček, ostré koření...) Navíc pokud bychom měli věřit takovejm těm frutariánům, co tvrděj, že lidská strava byla většinou tvořena ovocem, tam máš kyselý prakticky všechno, takže bychom na to měli být zvyklí. Prostě ať to vezmeš z jakéhokoli úhlu, je to blbárna. Platí jediný: žereš-li jak prase, pálí tě žáha, což může mít další nežádoucí účinky typu Barretova jícnu (nepřeju nejhoršímu nepříteli). To je ale jediná spojitost s tou kyselostí. Pochopitelně, žereš-li jak prase, budeš mít i další potíže včetně toho infarktu, ale ta spojitost žáha(kyselost) - infarkt je jenom korelační, nikoli kauzální. Způsobuje to ten bůček (naopak to koření třeba ne - to způsobuje tu žáhu, ale údajně zrychluje metabolismus, takže ti pomáhá pálit tuk, a tak odvrací infarkt spojenej s tloušťkou). Prostě metabolismus je komplikovaná záležitost, žádná rychlá poučka typu překyselení => všechny civilizační choroby lidstva to fakt nevyřeší.
desdichado Desdichado Dostal jsem datovou schránku. - Dá se to léčit? 19.8.2013 23:47 - Klub Hledáme slovo (20:56) 1397
JelenaBereš to moc chemicky, řekl bych. Asi jde taky o to, že když se budeš furt cpát jenom kyselým (a nemyslí se tím jenom ocet), vydá tvoje tělo spoustu energie na vyrovnávání toho tvého ph, což asi nebude zrovna to optimální. Když budeš posilovat jen levou ruku a s pravou nebudeš dělat vůbec nic tak ti taky nejspíš nezakrní, ale nebude to optimální a v krajním případě budeš vypadat jako krab.
Ono to překyselení je spíš takový terminus technikus než exaktně změřená hodnota ph.

Mimochodem, jaké ph má kyselina mléčná?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.8.2013 21:22  1396
Sekory: co myslíš, že je v organismu překyselené, když ne vnitřní tekutiny typu krev, lymfa apod? Obsah trávicí trubice? No, to ale nemůže způsobit všechny ty problémy, které se tzv. "překyselení" přičítají - nevhodná potrava způsobující nadměrné vylučování trávicích šťáv a reflux může způsobit pálení žáhy (nepříjemnost), žaludeční vředy (horší záležitost) a potažmo rakovinu jícnu (průser), ale rozhodně ne všechny ty ostatní koniny, viz

Stav nadbytku kyselin v těle zhoršuje či způsobuje snad každé degenerativních onemocnění. A naopak vyrovnáním acidobazické rovnováhy, zabráníme propuknutí většiny nemocí a to i v případě, že k nim máme dědičné sklony.

z toho, co tu pastoval granvin.
Článek, kterej jsem pastovala, vyvrací možnost, že by v těle mohlo bejt překyselený cokoli kromě obsahu trávicí trubice (v těle jako takovém prostě acidobazickou rovnováhu pozměnit nemůžeš, a když se ti to povede, pá pá). => překyselení je konina. Nic víc, nic méně. A z tohoto hlediska je úplně jedno, zda v tobě strava, kterou jíš, působí kysele či zásaditě.
sekory Sekory The journey of thousand miles - starts with a single step. 17.8.2013 12:01  1395
Jakkoli jsem si kdysi precetl o tom "prekyseleni" jeden ci dva clanky a osobne tomu neverim, tak Jelenou postovany clanek to vubec nevyvraci... :)

Zaprve jedna vec je jake ph maji potraviny a druha je jejich reakce v organismu (takze pokud v clanku napise, ze kysele potraviny nemuzou byt zasadni :), neni to argument)

Nikdo si snad nemysli, ze se meni ph krve, jde o to, ze pokud je clovek "prekyseleny", tak telo musi to ph vyrovnavat coz prave zpusobuje chronicke potize..

To ja jen, ze mne to nedalo, ale obhajovat nic nechci, pze o tom nic moc nevim a navic jak jsem psal na zacatku, ani tomu neverim... :)
desdichado Desdichado Dostal jsem datovou schránku. - Dá se to léčit? 17.8.2013 00:46 - Klub Hledáme slovo (20:56) 1394
Když se člověk podívá na některý ksichty, tak je mu jasné, že dotyční jsou překyselení až na půdu a jiní zase přehořklí. ;-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.8.2013 10:03  1393
mně to taky nic nedělá, když to jídlo sním jedno... ale právě přijet na pár dní k babičce znamená mít to 3x denně :)
jiriktk 16.8.2013 06:39  1392
Jelena: No vidíš, a mne neudělá nic ani naše stará dobrá moravská kuchyně. Neholduju jí ovšem 3x denně, ale jen občas.
Samo, že se pH krve může vychýlit jen nepatrně, ale o tomto to přece není. Ale nikomu nic nevnucuju, mám svůj model a ten se mi docela osvědčil.
PS: Další inspirace - ajurvéda, metabolické typy a průměrný člověk západní medicíny.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.8.2013 01:03  1391
Jiřík TK: no ne, žejo. Protože když věříš, že něco pomůže, tak to většinou fakt pomůže, protože placebo. A může to bejt přitom naprostá kokotina. Navíc problém se studiema životosprávy je v tom, že lidi, kteří se o svoje tělo fakt staraj, tak většinou žijou o něco zdravěji, než ti, kteří na to dlabou úplně, a to i když se říděj stupidníma teoriema a jedou třeba výhradně na raw food - když takovej raw foodař není úplně blbej a doplňuje to, co by mu mohlo ze stravy chybět, bude téměř se 100% pravděpodobnější pravděpodobností zdravější, než když vezmeš typickýho, průměrnýho masožravce... no protože ten masožravec bude pravděpodobně tatík z venkova, co žere akorát buřty a zalejvá je pivem. Není tak těžký bejt na tom zdravotně líp. Stejně tak to bude fungovat, když se začneš "odkyselovat" - začneš jíst víc zeleniny, míň hotovek, míň sladkostí... a bude ti líp. Naprosto nutně. Ale znamená to, že člověk skutečně může bejt překyselenej ze stravy, a že tato dieta pomáhá právě na tohle? Ani prd. Faktem zůstává, že pokud se ti vychýlí pH krve jenom o fous, seš mrtvej. K tomu nemůže docházet - kdyby se ti měnilo vnitřní prostředí podle toho, co jíš, nepřežil bys ani dětství. Homeostáze funguje a udržuje všechno furt na stejný úrovni. Nemůžeš bejt vnitřně překyselenej, to je fyziologickej fakt. Může tě samozřejmě pálit žáha, ale to je vlastně "vně" těla a nepotřebuješ na změnu měsíce - stačí nejíst potraviny, který vyvolávaj produkci většího množství žaludečních šťáv, den dva, a máš po pálení žáhy... dokud se zase na noc nepřežereš bůčkem, pochopitelně.

A potom jasně, rozumná strava a i to pálení žáhy je v čudu (aneb jak znám z vlastní zkušenosti: stravuju-li se sama, žáhu neznám, přijedu domů k babičce... a abych s sebou měla sody aspoň kilo :D Ale kdo by těm staročeskejm s láskou vařenejm jídlům odolal, žejo :D).
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 15.8.2013 20:22 - Oblíbené kluby (20:53) 1390
:-)))tohle je tedy taky zábavný článek !
Mrazivé varování: Chrápání může ohlásit brzkou smrt - Aktuálně.cz
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 14.8.2013 18:05 - Oblíbené kluby (20:53) 1389
na ty "racionální důvody" bych se koukal velice zpatra, ale jinak samozřejmě kritický odstup je vítán.
Osobně myslím, že hlavní část lidského metabolismu by měla tvořit střídmá, kvalitní a tradiční strava, dostatek pohybu a práce v přírodě, a minimum stresu!!
Nejhorší je přežrat se něčeho co mi chutná a pak si z toho dělat výčitky.

Nějaké překyselení je pak naprosto bezpředmětné !!!
jiriktk 14.8.2013 17:58  1388
Vzhledem k tomu, že praxe je strom zelený, stačí udělat experiment a uváděná doporučení uvést na čas (třeba na měsíc, na dva) do praxe. Pak se UCÍTÍ, že na tom něco je, bez ohledu na to, jak to máme teoreticky podloženo.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.8.2013 01:46  1387
(vona ta lékařská veřejnost má jistý racionální důvody, proč jisté hovadiny nepřijímat... mezi těma důvodama je například pochopení fungování lidskýho těla a metabolismu, žejo.)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.8.2013 01:45  1386
Marie [1385]: Protože je.

[ 299 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt