Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Bylinky a bylinkářství [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Šéf Lopuchu, Mefista.
Archiv
Užitečné odkazy:
Abeceda zdraví, Atlas léčivých rostlin Kvalitne.cz, Léčivé bylinky - zdraví z přírody, Nase bylinky, Zdraví na dlani

Odkazy:

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
 Titulek, text příspěvku  
Opište pozpátku následující text bez prostředního znaku: ssgfbsw
[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
granvin 10.9.2007 22:35  1448
VivisekceNevím jestli to platí přesně i pro parazity, které máš na mysli, ale pokud léčíš mikrobiální infekci, tak může dojít k otravě tim, že zabiješ příliš mikrobů naráz (ty při smrti uvolňují toxiny) a tělo to nestihne odbourat z čehož můžeš mít pěkně hnusné bolesti:( U některých vážných nemocí (teď nevím jaká přesně) na to spousta pacientů umírala.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 10.9.2007 22:18  1447
granvinpodle toho co se tam píše se znehybněný červi neudržej a odejdou ven přirozenou cestou. Tak jakpak otrava. Leda tak otrava těla toho kdo to vypije. :)
granvin 10.9.2007 22:06  1446
VivisekceAkorát je dobré začínat s timhle dryjákem postupně, aby ses vyhnul otravě z těl parazitů.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 20:13  1445
Jsem četla takhle v nějaké knize radu proti plísním. Pít čaj z česneku. Do hrnku rozmačkat stroužek a zalít horkou vodou a tohle pít. Taky dobrůtka:-))
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 10.9.2007 20:11  1444
Šťáva z cibule a česnekuhledal jsem něco na parazity a tohle mně docela zaujalo. takovej koktajl musí vyčistit kde co ...

"Šťáva z čerstvého česneku může u citlivých lidí vyvolat alergickou reakci, proto se doporučuje užívání šťávy z uleželého česneku Kyolic (japonský tekutý česnekový extrakt). Jednou lžičkou tohoto extraktu lze obohatit šálek šťávy získané odšťavňováním oloupaných omytých cibulí. Odšťavňovat lze společně normální cibuli i pár zelených cibulek. Pro lepší chuť cibulovo-česnekového koktejlu lze do něj před přípravou přidat půl svazku čerstvé petrželky nebo několik listů potočnice lékařské či špenátu.

Sirné sloučeniny, které se nacházejí v česneku a cibuli silně ničí střevní parazity. Většinou je prostřednictvím svých výparů inaktivují nebo jinak znehybní tím, že "otráví" cirkulující krevní plazmu, jež je obklopuje a z níž čerpají potřebné živiny. Takto dočasně paralyzovaní červíci se nemohou zachytit na stěnách lidských vnitřností, takže se jich tělo velmi rychle snadno zbaví běžným vylučováním.

Zdroj: John Heinerman - Encyklopedie léčivých šťáv"
granvin 2.9.2007 22:25  1443
williamsJj, to vim, a právě proto ji raději nevařim, ale jen zaleju.
Hmm, já ji používám skoro na všechno:)
williams williams 2.9.2007 17:59  1442
Bc_Starkiller Počítej s tím že dostáváš do těla v případě prášku kompletní spektrum všeho co v rostlině je. takže účinky velice podobné, ale né zákonitě totožné, možnost jiné reakce velice vysoká.
Takže odpověď zní: Jak u čeho.
williams williams 2.9.2007 17:55  1441
granvinšalvěj lékařská, se doporučuje užívat jako zápar! 1-2 polévkové lžíce na 400 ml vařící vody, vylouhování 20 minut užívá se 120 ml 3×enně před jídlem. indikace: kolitída, gastritída, vředy, meteorismus, průjem.
williams williams 2.9.2007 17:52  1440
Nesprávně udělaný čaj může místo pomoci člověku uškodit!!!
Každá skupina látek vyžaduje jinou teplotu louhování a i prostředí. Když necháš uvařit saponímy z mydlice lékařské jsou ti k ničemu, když budeš louhovat tanín z duběnek ve studené vodě taky ti to bude k ničemu. Jestli se pokusíš extrahovat antokyany do něčeho jiného než do rozpoštědel (éter, líh a pod.) taky dostaneš jen zlomek toho co potřebuješ nebo co bys měl dostat.Takže pro všechny uvádím základní přípravy bylinek včetně názvů jednotlivých procesů:
Macerát - bylinky + studená voda
zápar - bylinky se dají do vody 60-95°C teplé anechají vylouhovat, Obvykle se to dělá tak, že se do prázdného hrníčku dají bylinky a zalejí právě uvařenou vodou a nechají patřičnou dobu (obvykle uvedenou) vylouhovat. Zápar je nejčastější způsob přípravy bylinných čajů!!!
Odvar - bylinky a voda se uvedou do varu a udržují v něm nějakou dobu obvykle 5-15 minut. Pak se nechají dál vylouhovat uvedenou dobu.
Existují složité recepty takového složení, že je nutno třeba kombinovat odvar a zápar, nebo se danásměs nejdřív maceruje a pak vaří. Všechno je odvislé od toho, které látky z kterých konkrétních bylin chceme dostat ven a které ne.
Pro úplnost spomenu ještě další způsoby užívání léčivých rostlin.
- Rostlinné š¾ávy
- Prášky ze sušených rostlin
- Tinktury které dělíme na lihové a lihově-etherické
- Extrakty
- Disperze
- Drcené rostliny (používají se třeba na obklady)


granvin 2.9.2007 12:20  1439
Ostatně si myslím, že na to celkem stačí jen přilití vroucí vodou, ona se tam nějaká ta teplota chvíli udrží:)
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 29.8.2007 21:09  1438
naopak. var sice částečně likviduje silice i s thujonem, ale zase zvýší extrakci některých účinných látek ..
granvin 28.8.2007 19:51  1437
Bc_Starkiller
Třeba šalvěj se doporučuje vařit tři minuty, kvůli tujonu, ale nevím jestli to nemůže nepoškodí taky její pozitivní účinky:(
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 28.8.2007 08:26  1436
a taky to uvaření může změnit některou jedovatou látku na látku poživatelnou a naopak "c)
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 27.8.2007 20:44  1435
Bc_Starkiller některý věci začnou fungovat až po zahřátí, jiný se rospouštěj ve vodě, některý v olejích ... na tom jak se připravěj záleží .. víceméně :)
bc_starkiller 27.8.2007 15:47  1434
A ještě mám dotaz - jaký je rozdíl v tom, jestli si z byliny udělám nálev/odvar, nebo to lupení sním? Vezmu dvě lžičky sušeného jitrocele, jednu namelu na prášek, z druhé udělám čaj, bude mezi tím signifikantní rozdíl v účinnosti?

[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt