NenuferKaždý čaj primárně zvyšuje vylučování žaludečných kyselin, protože dochází k jeho (myšleno žaludku) podráždění výluhem. Vše závisí na tom zda je překyselení únosné, nebo neúmosné. Mírného nadbytku se lze zbavit pomocí anacid (látky pohlcující kyselost, neboli neutralizátory) Nejznámější jsou hydroxyhlinitokřemičitany kterých dostaneš v kterékoli lékárně hafo za pár korun. V případě chronického nebo neunosného překyselení je nutno pátrat po spouštěcích jevech, a to není právě nejjeddnodušší práce. Uvedu příklad. Jedna holka s identickým problémem se léčila několik let u různých specialistů. Anacid zabíral na pár hodin a nepřišlo se na to proč má tolik žaludečných kselin. Zjistili jsme rozborem že o víkendu přes den nebo na návštěvách ji to netrápí. ale nevěděli jsme proč tomu tak je. Zkoušeli sme všechno ožné i nemožné, navím neustále dbala o linii a tak držela nejobskurnější diety. Až jsem ji jednou navštívil na pracovišti. Na stole jsem uviděl skleničku se slanejma tyčkama. Na přímý dotaz co tam ty tyčka dělají, z ní vypadlo, že je přímo zbžňuje, že bez nich nemůže být, a že si dopřává půlku jedné tyčky každou půlhodinu. Takže každou půlhodinku schroustala jednu polovinu slané tyčky, připravila žaludek na velkou porci a nic....
chápeš? |