Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Bylinky a bylinkářství [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Šéf Lopuchu, Mefista.
Archiv
Užitečné odkazy:
Abeceda zdraví, Atlas léčivých rostlin Kvalitne.cz, Léčivé bylinky - zdraví z přírody, Nase bylinky, Zdraví na dlani

Odkazy:

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
 Titulek, text příspěvku  
Opište pozpátku následující text bez prostředního znaku: yiybfpp
[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
olias Olias 28.5.2009 08:38  1813
No, tak čistej olej lze během macerace očekávat asi jen těžko..Pak jde zřejmě o to, jak se to zcedí. jestli bude ve ledničce, nebo ve skříni je myslím jedno, ale měl by být v temnu..
blue 28.5.2009 08:34  1812
Když jsme u těch olejů - zajímalo by mě, co dělám špatně.
Chtěla jsem udělat olej z kopřivy, první várka nedopadla, nahoře mi to začalo obyčejně plesnivět. Podruhé jsem to udělala tak, že jsem kopřivu přelila převařenou ještě horkou vodou a natlačila do skleničky, jak to jen šlo, olejem zalila opravdu bohatě, nic nevyčnívá nad hladinu. Když ale skleničku obrátím, vidím, že olej je dole docela zakalený, a tak nevím, zda se to zase nezkazí a nebo zda je to normální stav.
A obecně - dávat hotový olej potom do ledničky nebo ne?
Budu vděčná za tipy. :-)
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 28.5.2009 07:59  1811
u cerstvyho bych se bal aby diky vlhkosti v tom oleji nezacal kvasit...
olias Olias 27.5.2009 21:38  1810
No a trošku sem ještě pogoogloval, dají se s tím dělat fakt docela zajímavý věci..

Akorát já o žádným poli nevím..

A to je skutečně heřmánek pravý?
olias Olias 27.5.2009 21:34  1809
Lepší čerstvej, ale můžeš i sušenej..
dutch Dutch 27.5.2009 20:53  1808
OliasBezva, dík zkusím. Jo a ještě, sušený heřmánek nebo čerstvý?
olias Olias 27.5.2009 20:48  1807
Panenskej olivovej..Čím víc heřmánku, tím líp..Dej to do tmavý flašky a nech tři neděle za oknem na jih..Nebo tam, kde máš nejvíc slunce..

pak to slij a nech zase v té tmavé flašce...

dutch Dutch 27.5.2009 20:33  1806
tvxNojo, ale jaký olej použít a jaký poměr množství?
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 27.5.2009 20:31  1805
asi spis nalozit ten hermanek do oleje :)
dutch Dutch 27.5.2009 20:00  1804
OliasNo to by nemuselo být špatné, jen tak nějak nevím jak ten olej z těch květů vyloudit. Nevíš?
olias Olias 27.5.2009 19:51  1803
Dá se z něj udělat olej, využití pro koupele atd...
dutch Dutch 27.5.2009 19:34  1802
anonymDík za recept na limošku, vyzkouším.
dutch Dutch 27.5.2009 19:33  1801
Nějaký tip na něco co by se dalo udělat s heřmánku? Mám za domem pole s dalo by se říct nekonečným množstvím :-) Nasušeno na čaj už mám dost.
anonym 26.5.2009 17:53  1800
BezlimoškaBezová limonáda Ingredience: 5 květů černého bezu, 0,5 kg cukru krupice, 1 citrón, 5 litrů vody, velká sklenice nebo nádoba, potravinová folie Postup: Omyté květy dáme do sklenice, přidáme omytý a nakrájený citrón na kolečka, přidáme cukr a vodu promícháme a zakryjeme folií. Necháme 5 dní na tmavém místě stát. Za 5 dní přecedíme a odáváme chlazené. Pozor na slunce a hodně vysoké teploty ať s toho nemáte kvašák.
dutch Dutch 19.5.2009 07:39  1799
Kostivalový kořen je nejlépe sbírat brzy na jaře a nebo na podzim to má nejvíce účinných látek, alespoň knihy uvádějí.

[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt