Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Bylinky a bylinkářství [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Šéf Lopuchu, Mefista.
Archiv
Užitečné odkazy:
Abeceda zdraví, Atlas léčivých rostlin Kvalitne.cz, Léčivé bylinky - zdraví z přírody, Nase bylinky, Zdraví na dlani

Odkazy:

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
 Titulek, text příspěvku  
Opište pozpátku následující text bez prostředního znaku: dgerhvd
[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 31.5.2009 12:21  1820
tvxJak se olej procezením zbaví vody?
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 30.5.2009 23:15  1819
zkusil bych ten olej procedit, zbavit vody.
blue 30.5.2009 14:40  1818
tvx, OliasDíky za názory. Mám pocit, že ten olej má slabý zápach - to asi nebude v pořádku, že... Neplesniví, to ne.
(Už jsem ho zcedila, resp. prolila přes hadřík.)
Pravdou je, že sušené jsem naložit nezkoušela, vyzkouším, porovnám.
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 30.5.2009 12:52  1817
Blueme takhle delal vsechno problemy protoze mi to prave v tom oleji zilo, spotrebovavalo to cukry za vzniku octa a bublin co mi unikaly olejem nahoru, malo susne nveci mi pak plesnively jakmile neco vykouklo z olej eproto uz nakladam do oleje jedine susene veci. Povetsinou teda koreni ale cekam ze to je stejny.
olias Olias 28.5.2009 21:46  1816
DutchTak ti gratululu...:-)
dutch Dutch 28.5.2009 11:46 - Klub Hudební klub (19:06) 1815
OliasNo já doufám že to je heřmánek pravý, květ to má dutý a voní hezky :-). Oni to asi zemědělci dávají do osevních směsí, proto tu toho je tolik.
percy_ Percy_ 28.5.2009 11:05 - Oblíbené kluby (19:03) 1814
V tom případě by se ta lednička neměla moc často otvírat. :-D
olias Olias 28.5.2009 09:38  1813
No, tak čistej olej lze během macerace očekávat asi jen těžko..Pak jde zřejmě o to, jak se to zcedí. jestli bude ve ledničce, nebo ve skříni je myslím jedno, ale měl by být v temnu..
blue 28.5.2009 09:34  1812
Když jsme u těch olejů - zajímalo by mě, co dělám špatně.
Chtěla jsem udělat olej z kopřivy, první várka nedopadla, nahoře mi to začalo obyčejně plesnivět. Podruhé jsem to udělala tak, že jsem kopřivu přelila převařenou ještě horkou vodou a natlačila do skleničky, jak to jen šlo, olejem zalila opravdu bohatě, nic nevyčnívá nad hladinu. Když ale skleničku obrátím, vidím, že olej je dole docela zakalený, a tak nevím, zda se to zase nezkazí a nebo zda je to normální stav.
A obecně - dávat hotový olej potom do ledničky nebo ne?
Budu vděčná za tipy. :-)
tvx tvx Myslet si, že svět je JEN takový, jak - ho v daný čas můžeme pochopit je hloupé. 28.5.2009 08:59  1811
u cerstvyho bych se bal aby diky vlhkosti v tom oleji nezacal kvasit...
olias Olias 27.5.2009 22:38  1810
No a trošku sem ještě pogoogloval, dají se s tím dělat fakt docela zajímavý věci..

Akorát já o žádným poli nevím..

A to je skutečně heřmánek pravý?
olias Olias 27.5.2009 22:34  1809
Lepší čerstvej, ale můžeš i sušenej..
dutch Dutch 27.5.2009 21:53 - Klub Hudební klub (19:06) 1808
OliasBezva, dík zkusím. Jo a ještě, sušený heřmánek nebo čerstvý?
olias Olias 27.5.2009 21:48  1807
Panenskej olivovej..Čím víc heřmánku, tím líp..Dej to do tmavý flašky a nech tři neděle za oknem na jih..Nebo tam, kde máš nejvíc slunce..

pak to slij a nech zase v té tmavé flašce...

dutch Dutch 27.5.2009 21:33 - Klub Hudební klub (19:06) 1806
tvxNojo, ale jaký olej použít a jaký poměr množství?

[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt