Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Bylinky a bylinkářství [ŽP: neomezená] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Šéf Lopuchu, Mefista.
Archiv
Užitečné odkazy:
Abeceda zdraví, Atlas léčivých rostlin Kvalitne.cz, Léčivé bylinky - zdraví z přírody, Nase bylinky, Zdraví na dlani

Odkazy:

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help
 Titulek, text příspěvku  
Opište pozpátku následující text bez prostředního znaku: abgksqq
[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
williams williams 19.5.2016 21:22  1972
Bruslacukrové extrakty respektive konzervace koncentrovaným roztokem cukru je nejšetrnější ke všem bioaktivním látkám, a to dokonce i k tak citlivému hajzlíkovi jako je vitamín C na kterého stačí trocha kyslíka nebo železa. :D
dokonce se pomocí vysokých koncentrací cukrů separují bílkoviny, protože jejich denaturace je v nich vratná.
líh z lékárny je nejrychlejší a tím páden nejlevnější řešení... když nemáš možnost skontrolovat čistotu domácího prodktu.
aiwai Aiwai alea acta es 18.5.2016 20:03  1971
myslim že použiju něco domaciho:-))
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 18.5.2016 14:10  1970
Jenže on ten líh z lékárny je pekelně drahej a dost se ten prodej hlídá. Sirupem s tunou cukru se bylinky akorát zničej.
williams williams 17.5.2016 22:41  1969
Jo doporučuji používat líh z lékárny o minimální koncentraci 70% a množství extrahovaných bylin přizpůsobit tak, aby výsledná koncentrce neklesla pod 30%. Poro zjednodušení je dobré počítat že čerstvá rostliny má cca 80% vody :)
aiwai Aiwai alea acta es 17.5.2016 22:35  1968
to je dobry napad to me nenapadlo dik
williams williams 17.5.2016 21:33  1967
tak velice dobré jsou lihové extrakty, které se dalí dát i do pií třeba do koktejlů. nebo do želatiny na polevy dortů do kompotů a krémů jednoduše tam kde využiješ mentolovou chuť a aroma, nebo citralovou chuť a aroma.
aiwai Aiwai alea acta es 17.5.2016 20:22  1966
mmedunka susenim dost ztraci a na sladke pití nejsme....(susenou mam zasoby)
williams williams 16.5.2016 21:10  1965
co takhle udělat mátový a meduňkový sirup? něco nasušit na čaj
aiwai Aiwai alea acta es 12.5.2016 20:08  1964
mam na zahrade spoustu medunky a maty(slabsi chut) co s nimi? medinky mam asi dva trsy v prumeru asi metr
divous Divous už nekřičí ... vyřval si hlasivky 15.3.2016 18:42  1963
Díky. Odzkouším.
williams williams 14.3.2016 22:03  1962
DivousNa mykozy doporučuji použí tzv. chytré houby. Nechat si skontrolovat cukr, a koupele v silně slané vodě. Z bylinek je všechno podstatně více zatěžující než samotná mikóza. Takže jen klasickou očišťovací kůru s přídavkem křemíku, t.j., třezalka a přeslička,
divous Divous už nekřičí ... vyřval si hlasivky 13.3.2016 21:56  1961
Super. Mohu nadhodit? Mykóza nehtů.
williams williams 12.3.2016 18:44  1960
:)Po letech se zase vracím a jsem všem k dispozici s radou nebo doporučením.
chiquitita 11.11.2014 15:22  1959
Od doby, co jsem slyšela o alergii na ovocné čaje (nejvíc u srdcařů, na šípek protože je téměř ve všech ovocných čajích a dělají to prý právě proto, že jsou pomleté a chloupky uvnitř šípků dráždí) tak je vařím vcelku.
aiwai Aiwai alea acta es 13.9.2014 21:45  1958
daji je z nich uzacny caj, nebo marmelada, ale ta je dost pracna na pripravu sipky se musi odpeckovat a ocistit.
Caj dela tchyne pomele sipky a ususi je a pak jen povari a prefiltruje.Sipky jsou zakladem vetsiny ovocnych caju

[ 1062 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt