Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
filozof Filozof 23.2.2007 11:49  5100
PhuErhTak si to asi pamatuju špatně. Už je to dlouho...
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 23.2.2007 11:12  5099
Filozof Jasně že další fermentace se dělá dodatečně. Jak taky jinak?
gormie 23.2.2007 11:11  5098
Filozof: Dodatečně IMHO znamená, že se fermentuje normálně jako černý čaj a pak ještě znovu, dodatečně. Někdy se mu říká taky "vícenásobně fermentovaný".
filozof Filozof 23.2.2007 11:01  5097
KrecikNavnadil jsi mne. :-)) Já to teda zkusím - nechat 1/2 hod a pak kousínek vypít. Jestli to zvládnu...
filozof Filozof 23.2.2007 11:00  5096
VivisekceHlavně - pokud si pamatuji - se fermentuje dodatečně - v jinou (pozdější) fázi výroby. Proto také bývá označován jako "dodatečně fermentovaný", neboli "tmavý" čaj.
gormie 23.2.2007 10:32  5095
vivisekce: JJ, vím o tom.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 23.2.2007 10:11  5094
gormieZelený Pu-erh je Pu-erh pouze jménem. Dělá se ze stejné odrudy čaje, ale za použití úplně jiné technologie výroby. Ten "pravý" Pu-erh se fermentuje a to několikanásobně. V tom je jeho odlišnost od jiných černých čajů.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 23.2.2007 08:57  5092
no já nejsem žádnej znalec, ale chutná mě
gormie 23.2.2007 08:49  5091
kill: Tak to je zelenej, já mluvil spíš o černým. A je dobrej? Přesně ten se chystám koupit.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 23.2.2007 08:33  5090
tak sem se chtěl kouknout kolika letý mám, ale nic tam není, jen Pu-erh- Tibetian Mushroom, dovozce Expect Hořice a nějakej okopírovanej čínskej papír
gormie 23.2.2007 08:10  5089
U toho lisovaného těžko odhadnu, kolik je to na lžičky, ale dávám ho fakt hodně - řekněme tak jednu pětinu objemu gaiwanu. Luhuju 1 minutu.
grendal 23.2.2007 08:07  5088
taky kupuji lisovany mladsi peti let...

a ty dalsi (zejmena druhy) uz nenechavam tak dlouho - po prvnim nalevu je mokry a teply, takze se stale luhuje. Pokud dam na druhy nalev malo vody, tak jde o dost hustou zalezitost a dopravam si to, pokud nemam zizen, ale potrebuji se probudit ;)

Odhadem davam cca dve cajove lzicky na 200ml. Odhadem to je 6 az 7g (ten udal je spis vzpocteny z toho, kolik ho za urcitou doby spotrebuji).
dutch Dutch 23.2.2007 00:10  5087
2g tak to vůbec netuším kolik to je. Kolik to je čajových lžiček? Když to louhuješ tak dlouho, tak je jasný, že z toho neděláš víc nálevů. Já Pu-erh dávám vcelku dost a nechávám tak pět minut. Druhý a třetí nálev bývají nejchutnější. Používám tříletý lisovaný.
krecik 22.2.2007 23:58  5086
Dutch: poslední dobou dávám celkem málo, ale byl jsem zvyklej to vařit ze stadardních 2g na 200ml.
dutch Dutch 22.2.2007 23:21  5085
KrecikNo ono taky trochu záleží na množství čajových lístků, že?

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt