Zdravím - zas po delší době :-)
To s těma pu-erhama je docela zajímavé. Moje zkušenost je následující: obyčejný pu-erh, malé lisované mističky a chličky a různě dochucované, jako např. s chryzantémou atp., ty zaliju jednou, do půllitrové konvičky a začnu pít nejdříve po deseti minutách. Všeho všudy ale je to jen jeden zálev.
No a pak tu jsou kvalitnější záležitosti, teď jsem mamce pod stromeček dala šestiletý, a z toho jsem při o trošku menším než optimálním množství udělala tři půllitrové zálevy, které byly docela fajn a byly by super, kdybych dala o třetinku víc čaje. Ale na to, že to bylo poprvé, co jsem sama připravovala vícezálevový pu-erh, to považuji za úspěšný experiment:-)
Jinak před pár dny jsem si udělala čaj, jehož jméno si vesele nepamatuji - jako obvykle, jeden z takovejch těch vázanejch zelenáčů. Dělala jsem jeden zálev za druhým, dohromady skoro 5 litrů a řeknu vám, když jsem po třinácti hodinách pila poslední zálev, byl poslední spíš jen proto, že už jsem toho čaje byla totálně přepitá, než že by chutnal nějak mizerně. |