Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
olias Olias 3.3.2007 11:07  5125
EnigmaNo, když se to louhuje dlouho, tak stejně o ty další nálevy přijdeš..Prostě jakmile je čaj ve vodě, reaguje louhováním...

Někdo to ale dokáže pít tak horké a tak rychle, že zalívat znovu může..
enigma Enigma 3.3.2007 11:04  5124
Olias [5122]: no prave... jsem od kamarada dostala takovou tu louhovaci nadobu (takova valcoviteho tvaru z plexiskla ci z ceho, byvaji aj ze skla s vickem a sitkem) a rikal, ze kdyz byl v Cine, tak to tam mel skoro kazdy a ze ten caj meli porad v tom... tak prave nevim, jestli jsou treba jen urcite caje, u kterych se to da praktikovat (treba bile) nebo jak...
sajmon27 3.3.2007 10:58  5123
dobrý to bude...ale už to nebude takové jako bys druhý nálev dělal třeba po hodině prvního nálevu
olias Olias 3.3.2007 10:56  5122
EnigmaNo, podle mě záleží na přístupu...Číňani to třeba nechávají v nádobě všecko..
Je to prostě o osobním přístupu, tj jestli jsi schopna to pak vypít a jestli Ti nevadí, co to s tebou udělá..V čajích se uvolňuje velká spousta různých látek, ne všechny jsou třeba žádoucí.
Já osobně všechny čaje po uplynutí jisté doby slévám..Myslím, že je to ve všech ohledech dobře.
enigma Enigma 3.3.2007 10:47  5121
Ahoj, mam zas jednu trapnou otazku :o). Asi se tu o tom uz mluvilo, ale... Je mozne nechat nejaky caj v louhovaci nadobe a primo z ni ho pit? Jde mi proste o to, jestli se musi vsechny caje nechat vylouhovat a pak cedit, nebo jestli u nejakyho caje nevadi, ze se louhuje treba i hodinu ci vic...
gormie 2.3.2007 10:37  5120
vivisekce: Tak to kaoždopádně, ale o to mi teď nešlo.
vivisekce vivisekce nevhodné pro lidi 2.3.2007 10:22  5119
množství vody ... doba louhování ...Velkou roli hraje myslím i teplota vody.
filozof Filozof 1.3.2007 09:43  5118
gormieV extrémních asi jo, ale při řádově stejných objemech bych to neviděl.

Ale není nic jednoduššího, než to chuťově ověřit. Snad to stihnu zítra...
grendal 1.3.2007 09:25  5117
Filozofpodstatny rozdil ale bude v dobe luhovani.
gormie 1.3.2007 09:11  5116
Filozof: Tak nevím, možná máš pravdu. Ale mě se zdá, že minimálně v extrémních případech v tom určitý rozdíl je.
filozof Filozof 1.3.2007 08:41  5115
gormieMně se to nezdá. Nasycený roztok je něco jiného... A i v literatuře píší, že udělat koncentrát čaje - tedy vylouhovat stejné množství čaje v malém množství vody a následně této zředění, je totéž, jako louhovat rovnou ve velkém množství vody.
Ale šťourat v tom nebudu - nejsem chemik.

Spíš to ověřím v praxi.
gormie 28.2.2007 18:26  5114
Podle mě je to takhle: čím nasycenější roztok, tím se čaj luhuje pomaleji. Takže ve větším množství vody se čaj vyluhuje víc.
olias Olias 28.2.2007 16:00  5113
A není to spíš naopak?
gormie 27.2.2007 08:46  5112
Filozof: Ano. Ale je pravda, že to nehraje takovou roli jako doba luhování.
filozof Filozof 27.2.2007 08:39  5111
GormieMyslíš, že ve větším množství vody se totéž množství čaje vylouhuje více?

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt