MoonUž jsem to rozebíral s tím chlápkem z Tea Mountain - označení bílý/zelený si často dávají obchodníci podle libovůle.
V literatuře se dočteš:
A) "Kvalita čaje (OP - FOP - GFOP - TGFOP - FTGFOP - SFTGFOP) stoupá podle podílu přidaných vrcholových tipsů. TY SAMOTNÉ JSOU BEZCENNÉ A ČAJ Z NICH PŘIPRAVIT NELZE - ALE V MALÉM MNOŽSTVÍ ZLEPŠUJÍ BĚŽNÝ ČAJ.
B) "Bílý čaj JE SLOŽEN JEN Z VRCHOLOVÝCH TIPSŮ"
Takže podle mne si to odporuje a čert ví, jak to je. Navíc se někde píše, že bílý je nefermentovaný, což podle mne vždy neplatí a chlapík z Tea Mountain tvrdí, že bílý je vždy trochu fermentovaný!
Ale kromě dvou jasně bílých (Show Me a Bai Mu Dan) je sem tam za bílý označován i čaj podle lístků i chuti zjevně nefermentovaný.
Tak si vyber...
Dávám ho přiměřeně. Odhad - varná skleněná konvice (taková široká, buclatá) má pokryté celé dno slabou vrstvou. Na to jde cca 1,5 l vody. |