Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Čajovna [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují tuvok07, Mefista.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 17:46

Vítej poutníče, jež ses rozhodl, po dlouhé cestě šálkem čaje se osvěžiti.



Pokud se nudíte, prosím nezahlcujte klub bezpředmětnými debatamami a jděte raději sem;)
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nefertem 28.3.2007 20:15  5249
teda!! tak jsem zalistoval na tea-net.cz a musim rict, ze po par letech pauzy jsem opravdu dostatecne navnaden, abych nekam sel a neco koupil. Ale kam? v Brne?
jethro 26.3.2007 12:59  5248
Mozna to pak muzes louhovat furt dokola. :-)
gormie 26.3.2007 11:33  5247
Mě by hlavně zajímalo, jestli je ten čaj opravdu o tolik lepší, než nějaký normální prvotřídní. Ta cena bude tak vysoká spíš proto, že ho je tak málo, ne?
filozof Filozof 26.3.2007 10:57  5246
GormieJo. Tak přiznám se - na to nemám. :-(
Těsně, ale ne.

Ani prachy, ani buňky, ani mozek. Snad si to DOST vychutná.
sajuri 26.3.2007 07:45  5245
Gormie: Hodně zajímavé.
Jenom by mě zajímalo, jestli onen "a Chinese man" měl potom to srdce si udělat aspoň jeden kalíšek toho čaje.
gormie 26.3.2007 07:31  5244
Would You Pay 14,000 Dollars for A Handful of Green Tea? (krátký článek)
filozof Filozof 22.3.2007 08:27  5243
KreganNo - já jsem se pokoušel vysvětlit, že nemá moc smysl říkat, že mám jedno bez druhého (tedy ani naopak.) Je to spojené.

Mimochodem - funguje to podstatně složitěji - např dostaneš-li rýmu, buňky otupí až časem. A například mně se už 2x stalo, že po skončení rými a zcela 100% zdravotním stavu jsem ještě i 7 týdnů naprosto nepoznal chutě.
jethro 21.3.2007 13:26  5242
FilozofAsi proto sezeru vsechno. ;-)))
moon 21.3.2007 11:41  5241
FilozofPřesně tak, viděl jsem na to dobrej pokus - dávali lidem s kolíčkem na nose a zavázanejma očima něco ochutnat, všichni říkali že je to nějakej štiplavej prášek a byla to skořice.
kregan 21.3.2007 09:08  5240
Já to mám zas naopak. Výbornej čich, ale chuť nic moc. Třeba zelený čaje dokážu po čichu celkem dobře rozlišit, ale u těch jemnějších se mi stává, že mi chutnaj jako horká voda.
filozof Filozof 21.3.2007 08:54  5239
JethroČich je 50% chutě. Když máš rýmu, tak chuťové buňky v ústech jsou OK, ale jen proto, že čichové buňky nad ústy jsou out of order, chutě skoro nevnímáš.
Takže pokud nemáš OK čichové buňky, nevnímáš plně ani chutě. Nelze to oddělit.
jethro 21.3.2007 08:09  5238
OliasJa mam spatne cich, takze tu vuni si tolika nevychutnam. :-(
olias Olias 20.3.2007 15:57  5237
FilozofNo, já mám pocit, že trochu to souvisí..Když přece tu vodu 70 přeliješ do jiné nádoby, ve které je třeba čaj, tak už 70 nemá..

já nádobí nahřívám především proto abych pak mohl čichat, jsem holt na to úchyl (upozorňuju, že hodně velkej) a pak taky proto aby čaj si udržel teplotu a neschlazoval se příliš rychle..Nevim, jestli má cenu to nějak hlouběji vysvětlovat, jsem prostě takovej soukromej čajovej snob..
filozof Filozof 20.3.2007 15:49  5236
OliasTo s tím nesouvisí... Voda stydne ve varné konvici. Tu snad předehřát nelze... :-)

(Abych nebyl nezdvořilý a odpověděl - následnou konvici - skleněnou - předehřívám pro lepší čaje (Darjeelingy, Nepály, Či Hong Mao Feng ap.), chci-li si pochutnat - k večernímu pití. Ale chuťově jsem stejně rozdíl nezaznamenal. Jde spíše o soukromou snobárnu a pocit, že se nic nezanedbalo.
olias Olias 20.3.2007 11:38  5235
FilozofAle ty nádobí nepředehříváš, ne?

[ 2032 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt