Judith"Čaj můžeš nechat zalitý minutu nebo dvě a pořád bude dobrý, to je obrovský manévrovací prostor."
Za prvé, že bude "pořád dobrý", to je hodně relativní. Někomu už třeba chutnat nebude. Někdo jiný může mít jinak nastavenou toleranci pro to, co je ještě dobré nebo jak se jeho představa protíná s výslednou realitou. Navíc u takového zeleného čaje je minuta či dvě často smrtící. Mně tedy trpkost nikdy nevadila, někdy jsem ji dokonce vyhledával, ale dovedu si představit, že někdo jiný by takový přelouhovaný vietnámek raději vylil.
Že to není raketová věda... no, asi tak úplně není. Ale možná by mě nějaký profi čajovník vyvedl z omylu. Já hlavně nerozumím tomu, proč se o tom vůbec bavíme. :-) Co na tom, že to třeba není tak složité jako příprava kávy? Nic z toho pro mě nevyplývá. |