Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Co právě jíte? [ŽP: 1 týden] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Tigo, stanny, Wronski.
Archiv
Nechala jsem se inspirovat kluby Co právě poslouchám a Co právě čtete, a jelikož si uvědomuju že neustále do nějakých klubů tahám jídlo a vyprávím co jsem měla k snídani či obědu rozhodla jsem otevřít si vlastní klub.
Třeba mě to bude inspirovat k tomu co posnídat, nebo uvařit. Nechť podobně služí i vám.
Tak tedy - Co právě jíte?

Spřízněné kluby:
Koktejly
Diety :o))))
recepty a popisy
víno

Zajímavé odkazy:
Gurmetklub
Labužník doporučuje

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 10311 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.3.2014 17:41  28626
Vanda [28625]: A množství másla a smetany?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.3.2014 10:13  28625
Scalex [28623]: Jasně, že tam musí být nějaká "mastná" složka :)
Začala jsem tím, že jsem do červeného vína dala sušené brusinky, aby se pěkně napily. Pak na pánev olivový olej + šalotky - lehce zesklovatět, přidat nasekaný česnek, na to umytá, očištěná a pokrájená kuřecí játra - orestovat, posolit, okořenit (pepř, provensálské koření, muškátový oříšek), podlít tím červeným vínem slitým z namočených brusinek, nechat odvařit alkohol a dusit tak 10 minut.
Do lehce pochládlé směsi se přidá máslo a smetana (33%) a rozmixuje se všechno do vláčné hmoty, nakonec vmíchat naložené brusinky a přesunout do slaninou vyložené formy. Nechat vychladit.

Kuřecí játra jsou jemná, takže mi ta chuť vyhovuje - i když nějaký kostičky z anglické slaniny by to určitě sneslo taky :) Tohle je rychlá verze, která se pak nemusí péct ve vodní lázni a zavařovat, protože to množství z necelého půl kila jater zvládneme dnes dojíst.

Kdybych dělala vepřovou nebo zvěřinovou, určitě bych maso (nejspíš už předem upečené) a nějaký sádelný špíček přidala.
operator304 14.3.2014 09:29  28624
Ja jsem udelal nedavno susene hovezi. Nejakej dobrej kousek hoveziho zabalit do soli, do uterky, omotat provazem a nechat 14 dni viset. Potom nakrajet na tenke platky a uzivat...
scalex Scalex 14.3.2014 09:18  28623
Paštiku jsem dělal před dvěma dny, poprvé v životě a dva základní poznatky: použít kilo jater, deset deka slaniny a žádné sádlo ani jiné maso byla brutální chyba. Příště to chce tak 40 % jater, 25 % sádla, 25 % nějakého normálního masa, 10 % uzeného nebo slaniny. Protože ta játrovost se upečením paštiky velmi zkoncentruje a je to tak silné, že je to pro mě už za hranicí poživatelnosti. No a to sádlo je fakt nezbytnost, má-li být paštika roztíratelná a nedrobivá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.3.2014 00:52  28622
Anka [28620]: je to hrozně jednoduchý
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.3.2014 00:52  28621
(Proč už není vidět ta paštika? Že by ji někdo sežral?)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.3.2014 17:51  28620
Vanda [28617]: Ďáble. Se na paštiku chystám už sto let.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.3.2014 10:41  28619
tahini
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.3.2014 01:41  28618
Gulášovou polívku se žiletkama.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.3.2014 00:26  28617
Dnes jsem kromě pečeného jehněčího krku (česnek rozmarýn + pečené brambory) vytvořila ještě paštiku z kuřecích jater, červeného vína a brusinek. Obojí chutná výborně :) Tady aspoň vzorek paštiky.
Hosting obrázků img24.eu
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 8.3.2014 21:34  28616
kremroli
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.3.2014 21:19  28615
steak z lososa, peceny brambor, polnicek
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.3.2014 19:25  28614
vlastnoručně mnou pečený citrónový cheesecake
nell Nell Etiam si omnes, ego non 7.3.2014 18:00  28613
Hosting obrázků img24.eu cmundu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.3.2014 16:50  28612
Kafe a hrušku

[ 10311 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt