Scalex [28623]: Jasně, že tam musí být nějaká "mastná" složka :)
Začala jsem tím, že jsem do červeného vína dala sušené brusinky, aby se pěkně napily. Pak na pánev olivový olej + šalotky - lehce zesklovatět, přidat nasekaný česnek, na to umytá, očištěná a pokrájená kuřecí játra - orestovat, posolit, okořenit (pepř, provensálské koření, muškátový oříšek), podlít tím červeným vínem slitým z namočených brusinek, nechat odvařit alkohol a dusit tak 10 minut.
Do lehce pochládlé směsi se přidá máslo a smetana (33%) a rozmixuje se všechno do vláčné hmoty, nakonec vmíchat naložené brusinky a přesunout do slaninou vyložené formy. Nechat vychladit.
Kuřecí játra jsou jemná, takže mi ta chuť vyhovuje - i když nějaký kostičky z anglické slaniny by to určitě sneslo taky :) Tohle je rychlá verze, která se pak nemusí péct ve vodní lázni a zavařovat, protože to množství z necelého půl kila jater zvládneme dnes dojíst.
Kdybych dělala vepřovou nebo zvěřinovou, určitě bych maso (nejspíš už předem upečené) a nějaký sádelný špíček přidala. |