Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Co právě jíte? [ŽP: 1 týden] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderují Tigo, stanny, Wronski.
Archiv
Nechala jsem se inspirovat kluby Co právě poslouchám a Co právě čtete, a jelikož si uvědomuju že neustále do nějakých klubů tahám jídlo a vyprávím co jsem měla k snídani či obědu rozhodla jsem otevřít si vlastní klub.
Třeba mě to bude inspirovat k tomu co posnídat, nebo uvařit. Nechť podobně služí i vám.
Tak tedy - Co právě jíte?

Spřízněné kluby:
Koktejly
Diety :o))))
recepty a popisy
víno

Zajímavé odkazy:
Gurmetklub
Labužník doporučuje

  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 10311 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 22.3.2014 15:26  28634
jadel
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 22.3.2014 14:09  28633
housku se sunkou
nevada Nevada - Píseň ledu a ohně 22.3.2014 13:30  28632
svíčková
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 21.3.2014 14:26  28631
caesar salat
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.3.2014 13:07  28630
kafe & kobliha
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.3.2014 00:52  28629
Pizzu. Důkladně obloženou :o))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.3.2014 20:35  28628
Anka [28626]: cca osminka a smetany 2 deci, vína zhruba taky 2 deci - ale to se odvaří :)
pavlajs pavlajs 14.3.2014 17:30  28627
Právě jsem dodělala paštiku. Chystala jsem se na ní asi 14 dní a tohle mi dodalo :)
Měly v ní být i mandle, ale jak jsem to patlala a sr.la se s tím, zapomněla jsem na ně :((
Teď se chladí v lednici v pekáčku a snad jí to neublíží. Jestli se to povede, dám sem foto. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.3.2014 16:41 - Oblíbené kluby (14:41) 28626
Vanda [28625]: A množství másla a smetany?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.3.2014 09:13  28625
Scalex [28623]: Jasně, že tam musí být nějaká "mastná" složka :)
Začala jsem tím, že jsem do červeného vína dala sušené brusinky, aby se pěkně napily. Pak na pánev olivový olej + šalotky - lehce zesklovatět, přidat nasekaný česnek, na to umytá, očištěná a pokrájená kuřecí játra - orestovat, posolit, okořenit (pepř, provensálské koření, muškátový oříšek), podlít tím červeným vínem slitým z namočených brusinek, nechat odvařit alkohol a dusit tak 10 minut.
Do lehce pochládlé směsi se přidá máslo a smetana (33%) a rozmixuje se všechno do vláčné hmoty, nakonec vmíchat naložené brusinky a přesunout do slaninou vyložené formy. Nechat vychladit.

Kuřecí játra jsou jemná, takže mi ta chuť vyhovuje - i když nějaký kostičky z anglické slaniny by to určitě sneslo taky :) Tohle je rychlá verze, která se pak nemusí péct ve vodní lázni a zavařovat, protože to množství z necelého půl kila jater zvládneme dnes dojíst.

Kdybych dělala vepřovou nebo zvěřinovou, určitě bych maso (nejspíš už předem upečené) a nějaký sádelný špíček přidala.
operator304 14.3.2014 08:29  28624
Ja jsem udelal nedavno susene hovezi. Nejakej dobrej kousek hoveziho zabalit do soli, do uterky, omotat provazem a nechat 14 dni viset. Potom nakrajet na tenke platky a uzivat...
scalex Scalex 14.3.2014 08:18  28623
Paštiku jsem dělal před dvěma dny, poprvé v životě a dva základní poznatky: použít kilo jater, deset deka slaniny a žádné sádlo ani jiné maso byla brutální chyba. Příště to chce tak 40 % jater, 25 % sádla, 25 % nějakého normálního masa, 10 % uzeného nebo slaniny. Protože ta játrovost se upečením paštiky velmi zkoncentruje a je to tak silné, že je to pro mě už za hranicí poživatelnosti. No a to sádlo je fakt nezbytnost, má-li být paštika roztíratelná a nedrobivá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.3.2014 23:52  28622
Anka [28620]: je to hrozně jednoduchý
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.3.2014 23:52  28621
(Proč už není vidět ta paštika? Že by ji někdo sežral?)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.3.2014 16:51 - Oblíbené kluby (14:41) 28620
Vanda [28617]: Ďáble. Se na paštiku chystám už sto let.

[ 10311 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt