No, to s těma pokutama možná taky, ale v zásadě jsem nikdy neslyšel, že by si nějaký zaměstnanec na nekouření stěžoval.
Krom výrazně čistšího pracovního prostředí (a že neodchází dom smrdutí) nutno brát v úvahu i úsporu času, práce a prostředků při úklidu. A v lepších hospodách přišli o potěšení z propálených ubrusů, záclon (ty staré pravda mohli už jedině vyhodit, ale nové vydrží mnohem déle), čili, opět úspora nákladů, což by majitelům mělo vyhovovat. Dále tu máme zrušení těch kravin s oddělováním kuřáckých prostor (což představuje stavební práce, redukce míst, komplikace při obsluhování) a nenutnost pořizování drahé VZT, což byl taky jeden z návrhů. Zákaz kouření je prostě praktický, navýsost demokratický, ekonomický stran provozu a beznákladový stran zřizování. Plus samozřejmě, pivo bez dehtu je lepší. |