Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub DOMÁCNOST [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Svět kolem nás) moderuje Macca.
Archiv
Vítejte. Klub o vsem, co se tyka domacnosti, domu, bytu...

Užitečné odkazy:
- Podlahy - co a jak
- Porovnání nákladů na vytápění podle druhu paliva
- Jak vybrat správnou pračku... (idnes.cz)
- Podle čeho vybírat koupelnovou baterii? (idnes.cz)
- Vydrží baterie skutečně i 20 let? (idnes.cz)
- Jak vybrat to správné okno
- Dřez a baterie: jak vybrat ty správné? (idnes.cz)
- Moderní kuchyně: jednoduchá a praktická (idnes.cz)
- Kupujete lednici? Na co si dát pozor (idnes.cz)
-------------------------------------
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 2007 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.1.2014 17:37  16369
Marco [16338]: Souhlas, taky bych chtěl krásnou kuchyň - třeba tuhle: http://images02.olx.cz/ui/9/60/73/1289593888_137455773_1-kUCHYSK-KREDENC-BiL-Z-50LET-A-MAHAGONOV-SEKRETa-Sucha-1289593888.jpg
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.1.2014 17:33  16368
zblunce [16360]: No, to je omyl. Klasická sklokeramika je prakticky obyčejné topné tělísko ohřívající tu sklokeramickou desku umístěnou nad ním. Indukce nikterak nehřeje, ale vytváří elektromagnetickou indukcí v ocelovém dně nádobí takové proudy, které toto dno ohřejí.

Ad regulace sklokeramických desek: u levných krámů je dvoupolohová, tj zapni/vypni. Což může ve spolupráci s mizerným tenkým nádobím být k vzteku. Kvalitnější desky mají regulaci plynulou, tzn. deska stejnoměrně žhne v závislosti na poloze ovládacího čudlíku.
taipan taipan Pozor, kouše! - Nedráždit jedovaté hady! 2.1.2014 16:41 - Odhlášení (20:38) 16367
Ano, samozřejmě to předpokládá pořádné nádobí s pořádným dnem a ne nějakou tenkou prohnutou šlupkou, která se plotýnky dotýká jen uprostřed v kruhu o průměrů 5 centimentrů a točí se na ní jako holub na báni.
taipan taipan Pozor, kouše! - Nedráždit jedovaté hady! 2.1.2014 16:39 - Odhlášení (20:38) 16366
Když je pánev na sklokeramice správně rozehřátá (na palačinky, steak nebo něco jiného), není s tím na sklokeramice žádný problém, protože frekvence zapínání/vypínání plotýnky je taková, že pánev rozhodně mezitím nestačí nějak vystydnout nebo i jen změnit teplotu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.1.2014 16:15  16365
Mám doma naštěstí obě možnosti. V horním bytě sklokeramiku a jsem maximálně spokojená - a to jsem byla zvyklá vařit skoro 20 let na plynu. A přechod byl bezbolestný. A kdyby vypla elektřina, mám pořád ve spodním bytě sporák na plyn :)
yscully [16358]: u sklokeramiky platí dvojnásob, že na nádobí nešetřit - pokud není rovné dno nádoby, pak je vaření problematické, protože právě dochází k nestejnoměrnému ohřívání a pak taky ke ztrátám energie. Na plynu jde vařit v čemkoliv a na průběh vaření to má minimální vliv :)
michvolka Michvolka pšt! 2.1.2014 16:12  16364
yscully: Hele, já s tím opravdu problém nemám. Než pošleš do pekel všechny sklokeramické desky, ještě bych to zkusila na jiné, protože sice ano, deska se střídavě zapíná a vypíná, ale na vaření to u mě nikdy vliv nemělo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.1.2014 16:11  16363
Indukce funguje stejně dobře jako plyn, jen je účinější, tudíž levněší, a navíc z ní není ten spalinovej bordel.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 16:05  16362
Blacky [16361]: Plyn je fajn, pokud je ta možnost (bez plynové bomby).
blacky Blacky - Tady je blackyho 2.1.2014 16:04  16361
Ja mam plyn a spokojenost. :) elektrika je draha a kdyz vypadne, tak mam aspon plyn a opacne. Yoo trochu hur se to meje, ale zase to hreje hned.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2014 16:00 - Oblíbené kluby (20:44) 16360
a neni nahodou indukce jen typ sklokeramiky? sklokeramika je jen povrch, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 15:24  16359
Ale netřeba kvůli tomu rovnou sklokeramiku zavrhovat.
yscully 2.1.2014 15:22  16358
WronskiNe, ta nebyla po ruce. Jak jsem psala dřív, předpokládám, že s normální pánví by to šlo, protože by se tak rychle neochlazovala. To Michvolka píše, že to určitě nebylo pánvičkou, ale rukama. Ostatní vaření je na tom taky v klidu, tohle byl první problém (a ta kuchyně, ve které ta deska je, není ani u mě doma, tak mi to žíly netrhá)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.1.2014 14:58  16357
yscully [16356]: A nějakou normální pánev jsi zkusila?
yscully 2.1.2014 14:55  16356
Michvolka: že to může být rukama jsem považovala za první možnost, ale překvapivě mi bylo vysvětleno - a působilo to logicky - že ta deska místo aby držela nějakou teplotu jede střídavě naplno a vypíná v poměru daném tím, jaký stupeň nastavím. Na palačinky to bylo dost nahouby; střídavě se buď připalovaly nebo pomalu vařily, což ani jedno není optimální. Teflonka z IKEA za 39 Kč nebo kolik ta věc stojí.

Jinak se mi zatím dařilo vařit na všem od indukce přes elektrické plotýnky a plyn až po kamna na dřevo, otevřené ohniště, dřívkáč nebo vařič na suchý líh. Sklokeramickou desku jsem dlouho měla na seznamu toho, co by se mi v kuchyni líbilo, po této zkušenosti sympatie výrazně ochladly. Ještě by to mohlo být konkrétním modelem nebo značkou té desky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2014 14:53  16355
Ano. Mám-li na indukci, pořídím si indukci. Ale palačinky jdou i bez ní :)

[ 2007 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt