Taky u mikrovlnky zasviním jen točící talíř a plastovej dekl (kterej následně umyje myčka).
Co se týká nároků na mikrovlnku, doporučuju hlídat si zejména to, zda má mikrovlnka nastavitelný výkon. A tím myslím skutečně nastavitelný výkon, tj. menší, střední i větší mikrovlnění. Protože spousta levnějších mikrovlnek má jen jeden výkon a když na mikrovlnce nastavíte nižší stupeň, tak dělá to, že chvíli vlní tím svým jediným výkonem a pak si dá třeba 2-3 vteřiny pauzu, a pak zase vlní. Což je ovšem z hlediska ohřevu něco úplně jiného, než když se celou dobu bez pauz hřeje menším výkonem.
Pozná se to hlavně při rozmrazování masa. Kvalitní mikrovlnka s nastavitelným nízkým výkonem skutečně pohodově rozmrazí zmrzlé maso, aniž by ho přitom uvařila. Levná mikrovlnka tím, jak (byť s pauzama) vlní plným výkonem, to maso rozmrazí a zároveň spolehlivě uvaří - což není žádoucí (pozná se podle toho, že maso výrazně zesvětlá).
Moje máma má dražší mikrovlnku, která má i crisp (kovový talíř, ve kterém se dá péct, neboť se v mikrovlnce rozpálí). Běžně v tom peče perníky, různé bublaniny nebo slané koláče typu quiche, opéká maso na minimu tuku a tak. Jelikož je sama, tak malá velikost toho crispovacího talíře jí vyhovuje.
|