Dnešní běžky:
********************************************************************************************************************
Endebess Estate
sáček 250 g
Složení: 100% arabica (výběrová káva)
Způsob zpracování: naturální
Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL 28 a SL 34
Původ kávy: Trans Nzoiya/Northern Rift Valley (1750-1950 m.n.m.)
Endebess Estate se nachází v severní části keňského údolí Ri, nedaleko tržního města Kitale v okrese Trans Nzoiya. Tato farma má rozlohu přibližně 760 hektarů, z toho 250 hektarů připadá na kávu. Nachází se na )patí hory Elgon, vyhaslé štítové sopky na hranicích Ugandy a Keni.
Tato naturálně zpracovaná káva je plně promyta sladkou říční vodou z řeky Koitobos a poté sušena na slunci na afrických postelích. Její sušení trvá obvykle 21 až 28 dní v závislosti na počasí. Zrna se otáčení nejméně čtyřikrát denně.
Datum sklizně: 2022 / 2023
Proces zpracování: naturální ( suchý ) - suší se celé kávové třešně včetně dužiny a slupky.
Chuťový profil kávy: jahodový jam, borůvky, mango, dezertní víno.
********************************************************************************************************************
Costarica Tarrazu
sáček 1000 g
Kostarická káva má jemnou chuť po tropickém ovoci a ananasu.
Složení: 100% arabica (zrnková káva)
Způsob zpracování: mokré
Původ kávy: Kostarika, Los Santos, Tarrazu, 1200-1800 m.n.m.
Kostarická káva je podle názoru panujícího v zemi nejlepší kávou na světě. Kvalitní káva z Kostariky nese označení SHB, to značí, že káva se pěstuje ve výškových polohách nad 1350 m n. m. Ochutnejte 100% kávu arabica s nenapodobitelnou, jemnou chutí a skvělou vůní.
Kostarika má půdu sopečného původu a stala se jednou z prvních, která začala s pěstováním kávovníků na komerčním základě. Patří mezi hlavní exportní položku země. V Kostarice se pěstuje jen druh arabica. Pěstování robusty je tu zakázáno. Spotřeba kávy na obyvatele v Kostarice je až dvojnásobná v porovnání třeba s Itálií.
Los Santos je jednou z 8 regionálních komunit Tarrazu. Tradice tohoto druhu je tu přes 50 let.
********************************************************************************************************************
Tanzania AA
sáček 1000 g
Káva Tanzania AA má sladkou vůni po kiwi a ostružinách.
Složení: 100% arabica (kávové zrno)
Odrůda: AA PLUS - označení pro velmi vysokou kvalitu zrn bez vad
Způsob zpracování: mokrý
Klasifikace zrna: 17/18 (velké zrno)
Původ kávy: Severní část Tanzanie, pěstováno v 1400 – 1800 m n. m.
Káva z Tanzánie je pěstována ve vyšší nadmořské výšce, tím je odlišná i její chuť. Většina produkce jsou drobní farmáři. Kvalitní zrnková káva z Tanzánie se vyznačuje plnou měkkou chutí s nízkou kyselostí a lehkým nádechem kakaa. Káva jako 100% arabica je velmi chutná. Surovinu dovážíme v podobě zelené kávy a následně čerstvě pražíme.
********************************************************************************************************************
Bolívie Caturra
sáček 1000 g
Káva z Bolívie s čokoládovými tóny.
Složení: 100% arabica (zrnková káva)
Odrůda: Caturra (1400 m. n. m.)
Původ kávy: Bolívie, San Juan
Způsob zpracování: mokré
Použití: kávovar, moka konvička, french press
Chuťový profil kávy: plné tělo, hořká čokoláda, pomeranč.
Proces zpracování: mokré - kávová třešeň se zpracuje za mokra a poté vysuší.
Tato káva je vhodná na espresso nebo moka konvičky.
Ideální pro ty, kteří mají rádi čokoládovou chuť kávy.
Limitovaná edice.
********************************************************************************************************************
Jednodruhová káva Arabica | Pražírna kávy CAFFé08
Bude doma zazásobeno až do Vánoc, patrně i na leden ...
:-) |