Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 30.4.2013 22:39  1941
Vanda [1922]: Už mám huňuňu hotové! (Ale kdyby našel váleček hliníku o pråměru přes 50 mm, tak samozřejmě chci.)

Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu

Kamarád mi to včera stočil nahrubo na soustruhu a dneska jsem pět hodin brousil a leštil, až mě teď bolej ručičky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.4.2013 16:12  1940
(a jinak mě samozřejmě ta prostředním fotka mátla tím, že nevidím rozdíl)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.4.2013 16:11  1939
Tss, tss. Jsem to náhodou pochopila napoprvé :) A to dodatečné objednání sítka všechno vysvětluje. Stačilo to napsat k postu 1933.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2013 15:54  1938
(Nerozřezal to påvodní, protože je to přecejen ještě v záruce a asi se taky trošku bál, že to zkurví :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2013 15:53  1937
Vanda [1935]: Mám ti to prý vysvětlit jako holka holce. To originál sítko má dvě dna. Tak si doobjednal ještě jedno a to spodní vnější dno mu odřízl. Takže vnitřek zåstal stejný (viz fotka č. 2), ale venek je jiný (fotka č. 3). Takže teď má normální sítko. To dvojité dno má sloužit k tomu, že ti to udělá takovou nějakou pofiderní pěnu, i když do toho nasypeš nevhodně umleté kafe (co si koupíš). Jenže mi si raději vhodně umeleme kafe a dostaneme tak opravdovou cremu.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.4.2013 15:48  1936
Vanda [1935]: Na tom prostředním obrázku taky žádný rozdíl vidět není - to je pointa té fotky :)
Rozdíl je zespoda - odřezal jsem druhé dno (s tou jednou dirkou).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.4.2013 15:32  1935
Wronski [1933]: Cos s tím provedl? Na tom prostředním obrázku nevidím žádný rozdíl. Kafe vypadá dobře :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2013 12:58  1934
Už začíná mít natrénováno.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.4.2013 12:57  1933
Upravil jsem misku na netlakovou a zatím z toho leze toto:

Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu
triss triss 28.4.2013 10:59  1932
Byla jsem pracovně v Rumunsku, kolega dostal v italské restauraci na objednávku esspreso doppio české "preso"
cent 27.4.2013 16:41  1931
Mně to s ním předtím moc nešlo, ale je pravda, že jsme kupovali polotučné mlíko. Teď to jde krásně. Ani nevím, jestli je potřeba to zahřívat, ale dělám to, bo je pak výsledek teplejší. Dopil jsem kafe před hodinou a kus pěny tam na dně pořád je. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2013 15:59  1930
cent [1929]: Pravda, šlehač mléka máme také, zkusím.
cent 27.4.2013 15:43  1929
Já si teď často dělám macchiato a musím říct, že s kombinací moka konvička + Tchibo brazilské + plnotučné mléko ohřáté na plotně (teplota teplého kakaa) + šlehač na mléko z IKEA za dvacku jsem velmi spokojen. Káva sama o sobě dobrá a ta pěna z toho nesleze a zåstane i po vypití.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2013 11:04  1928
Tak ten náš catler:

Jednou za čas mám k snídani chuť na dobré kapučíno. Když už mám ten nový kávovar vč. konvičky na mléko, rozhodla jsem se zkusit si ho vyrobit. Šest pokuså o výrobu mléčné pěny selhalo. Trvanlivé plnotučné mléko pokojové teploty i vychlazené, netrvanlivé plnotučné mléko vychlazené (4 pokusy). Na internetu čtu v nějaké uživatelské recenzi, jak je pěna krásná. Tak já nevím, co dělám špatně, ale mám horké mléko se třemi bublinkami. Ani se nedá říct, že mám špatnou pěnu, já nemám våbec žádnou.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 23.4.2013 01:14  1927
mrcosNo ono občas to kafe v Itálii není zase tak super kvalitka. 1 euro je 1 euro a za to si prostě lepší směs ani mašinu nekoupíš...

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt